[Geopend] LIER in Het Concertgebouw Amsterdam

[Geopend] LIER in Het Concertgebouw Amsterdam

Na een verbouwing van enkele maanden opende Het Concertgebouw deze week LIER, het nieuwe restaurant op de eerste verdieping van de concertzaal aan het Museumplein. Hiervoor wordt samengewerkt met Vermaat Groep. Het ontwerp is van designer Paul Linse en chef-kok Erwin Oudijk staat er in de keuken.

Met deze toevoeging speelt Het Concertgebouw in op de behoefte van de bezoekers om uitgebreid te kunnen eten en drinken voorafgaand aan een concert, zonder zich nog te hoeven haasten of verplaatsen om op tijd te zijn. “De reserveringstijden van het restaurant zijn uiteraard afgestemd op de programmering, waardoor onze gasten onbezorgd kunnen genieten”, zegt gastheer Daniël Huberts. “Prachtige concerten in combinatie met formidabel eten en drinken, dat is in onze ogen de ultieme ervaring in Het Concertgebouw en de beste service aan de bezoeker.”

Smaken van nu
Op het menu staan herkenbare gerechten, waar mogelijk bereid met producten uit eigen regio, die vooraf te bestellen zijn in een viertal arrangementen. Ze variëren van een signature dish met een dessert (€39,75 per persoon) tot een volledig driegangenmenu inclusief drankarrangement (€56,60 per persoon). Aan het roer staat chef-kok Erwin Oudijk, die na een avontuur van zeven jaar in Australië weer terug is in eigen land. Zijn allround stijl met de Franse keuken als basis dankt hij aan eerdere banen in onder andere The College Hotel en The Dylan Hotel.

Reserveren & informatie
Restaurant LIER is open op avonden dat er concerten plaatsvinden in de Grote Zaal en na afloop van Het Zondagochtend Concert voor een uitgebreide brunch. Eten en drinken in LIER is enkel mogelijk voor bezoekers die op dezelfde dag een concert in Het Concertgebouw bezoeken.

Samenwerking Vermaat Groep
Restaurant LIER is een samenwerking tussen Het Concertgebouw en Vermaat Groep, ontwikkelaar van op maat gemaakte horeca- en retailconcepten voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens, evenementen en meer. Zo is het bedrijf de drijvende kracht achter de horeca van het Van Gogh Museum, het VUmc, Babel in OBA Oosterdok en Michelin-ster restaurant RIJKS.

Artikel delen