Hotel The Den is geopend en is daarmee het grootste hotel van 's-Hertogenbosch

Hotel The Den is geopend en is daarmee het grootste hotel van 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch heeft een nieuw lifestyle hotel erbij. The Den, 's-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel is geopend en met 160 kamers is dit nu het grootste hotel van de stad. Hotel The Den is een franchise van Marriott International en wordt beheerd door de Odyssey Hotel Group. Bekijk de foto's van Hotel The Den onder dit bericht.

Weerspiegeling van de watergrachten van 's-Hertogenbosch

Hotel The Den onderscheidt zich door een modern, stijlvol design dat de historische watergrachten van de stad weerspiegelt. Melle van Uden, General Manager van Hotel The Den: “Naast de waterkaart van de stadsrivieren (de Binnendieze) in ons logo, zie je door het hele hotel organische vormen en vloeiende lijnen. Ook de kleur koper staat bij ons centraal, een verwijzing naar de Paleisbrug waar we direct mee verbonden zijn. Hiermee maken we letterlijk en figuurlijk de verbinding met de stad.” 

Het hotel is gelegen in de populaire wijk 'Het Paleiskwartier' verbonden aan de voetgangersbrug 'De Paleisbrug'. Deze eigentijdse brug is 250 meter lang en gebouwd in samenwerking met tuinarchitect Piet Oudolf, internationaal bekend vanwege zijn werk zoals de New York High Line.

'De naam Hotel The Den is een knipoog naar de stad Den Bosch'

De naam Hotel The Den is een knipoog naar de stad Den Bosch. “Hotel The Den brengt lokale cultuur en internationale allure samen”, aldus van Uden. “We willen de historische vestingstad eren en de lokale Bourgondische levensstijl omarmen. Daarnaast willen we aan Den Bosch een nieuw concept introduceren, iets moderns en werelds dat internationale reizigers naar deze aanlokkelijke stad trekt.”

Oase van comfort

Het lifestyle hotel biedt stijlvolle kamers, eigenzinnige vergaderzalen, een fitnesscentrum ‘The Movement’ en twee restaurants en drie bars. Het groene en blauwe kleurenpalet weerspiegelt het waterthema dat door het hele hotel vloeit. Hotel The Den biedt ook veertig twin kamers, ideaal voor groepen, vrienden en families, en mindervalide kamers. The Junior Suites zijn gesitueerd op de hoek van het hotel met grote ramen die uitkijken over het natuurgebied ‘Bossche Broek’ en de stad.

Current Restaurant & Bar, Hotel The Den
Current Restaurant & Bar, Hotel The Den

De gastronomie

De gastronomie mag niet ontbreken in deze Bourgondische bestemming met twee restaurants en drie bars. Restaurant & Bar The Den, het restaurant van het hotel, biedt de hele dag door comfort food met Amerikaanse invloeden, van een uitgebreid Amerikaans ontbijt tot lunch- en dinergerechten zoals fish taco's en burgers. Het restaurant en de centrale bar zijn een plek voor gasten, buurtbewoners en bedrijven om samen te komen voor een kop koffie of een lekker biertje.

Later dit jaar lanceert het hotel ‘Current Rooftop Restaurant & Bar’, een rooftoprestaurant met bar en een aparte skybar op de 9e verdieping. Een absoluut nieuw hoogtepunt voor de stad Den Bosch. Current heeft twee grote buitenterrassen met een uitzicht over 's Hertogenbosch. “Bij Current beleef je de ultieme culinaire beleving. Een kosmopolitische bestemming”, benadrukt van Uden. Hij vervolgt: "Doordeweeks is de sfeer intiem en ontspannen; in het weekend is de energie zoals het weekend hoort te zijn. Met een DJ-booth in het restaurant komt de 'social vribrant scene' pas echt tot leven: It's all about the vibe!“

Hotel The Den Hotel The Den
Hotel The Den Hotel The Den
Hotel The Den Hotel The Den
Hotel The Den Hotel The Den Verkleind (9)
Artikel delen