[Geopend] Hotel Mariënhage in Eindhoven

[Geopend] Hotel Mariënhage in Eindhoven

Boutique Hotel Mariënhage is open! Liefde voor hospitality, design en het historisch erfgoed komt hier samen. Kijk onder dit bericht voor de interieurfoto's van Hugo Thomassen.

Hotel Mariënhage is gevestigd in monumentaal erfgoed van de kloosterorde van de Augustijnen, nabij het voormalig klooster Mariënhage waar het hotel naar vernoemd is. Het concept is geïnspireerd door het erfgoed, de religie en haar laatste bewoners, de Augustijnen. General Manager Henk Jan Burgers is zichtbaar trots. “Ik heb nog nooit zo vaak het woord ‘bijzonder’ gebruikt en dit is waarom.”

De verboden vrucht
Gastvrijheid, Dutch Design en de verhalen van het klooster worden op handen gedragen. De entree van Hotel Mariënhage is de plek waar de verleiding begint, hier voel je de verbinding van het heden en het verleden. We verwelkomen onze gasten met een verboden vrucht uit de “tuin van Eden”. Voor gasten wordt tijd gemaakt en tijd genomen. Hier proef je het verleden en ook hoezeer in Eindhoven, als stad van design, techniek en kennis, de toekomst omarmd wordt. Dromen en mijmeringen krijgen in Hotel Mariënhage de ruimte. Hier kom je verblijven en ontdekken! In het complex kun je een avondwandeling maken en ontdek je het oudste stukje van Eindhoven, in ere hersteld monumentaal erfgoed en museale lichtkunst van Studio Drift. 

Hemelse kamers
De elegante hotel kamers zijn beschikbaar in vijf unieke designs, met een knipoog naar en respect voor de religieuze historie. De illustraties en items in de kamers verwijzen naar het paradijs en ook naar de lichtstad, de industrie of de Witte Dame. Ontdek in deze hoge (bijna 4 meter) hemelse kamers de rijke mix aan materialen, Auping bedden en design items zoals Moroso stoelen. Het hotel verleidt met gevoel voor de spiritueel geladen historie van de omgeving. 

DOMUSDELA
Boutique Hotel Mariënhage is onderdeel van DOMUSDELA, een monumentaal complex met Brasserie Rita, meetings en event ruimtes, waarvan twee ceremoniehuizen De Kapel en De Paterskerk, met faciliteiten tot 2500 personen. Daarnaast een binnenplein en de geweldige stadstuinen die allemaal deel uitmaken van het geheel. Samen vormen zij DOMUSDELA dat wordt gerund door LBG Hotels, DELA, Hutten en het Muziekgebouw Eindhoven. Het is een plek met karakter en een uniek verhaal, dat duidelijk voelbaar is. 

Lees hier het interview met oprichter van LBG Hotels, Rino Soeters

Artikel delen