Maximus Brouwerij opent mini pretpark

Maximus Brouwerij opent mini pretpark

Met de Kerstdagen in aantocht en de horeca nog steeds gesloten is er in coronatijd weinig te beleven. Om iedereen toch een beetje dat Disneyland, Efteling en wintercircus gevoel te geven heeft Maximus Brouwerij in Utrecht (Leidsche Rijn) vandaag haar ‘Maximus eXperience Fun Walk!’ geopend.

Pretpark voor groote en klein

Het Maximus eXperience Fun Walk is een mini pretpark voor groot & klein waar je letterlijk kunt funshoppen en een vrolijke tocht maakt langs lachspiegels, aan een bier-rad-van-fortuin draait en je ‘six-pack’ kunt laten zien. Met deze en andere attracties wil Maximus haar bezoekers in deze grijze tijd toch een beetje een pretparkgevoel en een glimlach meegeven. En bij weinig tijd kunnen bezoekers zonder ‘Fast-Pass’ naar de brouwerijwinkel doorlopen. De Fun Walk is in ieder geval tot het einde van het jaar geopend.

Mensen samen brengenmaximus brouwerij

Ewald Visser, directeur van Maximus Brouwerij: “Wij zijn een brouwerij die het af en toe net even anders doet. Bij ons zit mensen gezellig samenbrengen in het DNA. Dat gaat helaas nu even niet, maar we willen met onze Fun Walk creatief zijn en toch enig vertier brengen in deze coronatijd. Voor ons allemaal hopen we dat deze periode snel achter ons komt te liggen, maar tot het zover is gaan we er het beste van maken”.

Aangepast op coronamaatregelen

De attractie past ook bij een nieuwe serie bieren die Maximus dit jaar onder de naam Circus Maximus uitbracht. De brouwerij wil haar klanten graag blijven verrassen. Zo werden in het voorjaar, na het invoeren van de strikte corona-maatregelen, onder andere letterlijk veilige ‘Schotten’ tussen de terrastafels aangebracht. Dit door het plaatsen van de Schotten van de Saint Anthony Pipe Band voor de gelegenheid in vol ornaat met kilt en doedelzak.

Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen.

Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, HighHops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond, wordt een groot aantal speciale bieren gebrouwen. Nieuw is “Circus Maximus”, een serie bijzondere bieren op blik, waarbij bestaande bierstijlen een beetje extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Het eerste bier is Psycho Cyclops - New England Hopfenweizen (6.5%).

Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt na een reïntegratietraject weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat hier symbool voor.

Artikel delen