Nieuw mediterraan restaurant Hooked in Tilburg geopend

Nieuw mediterraan restaurant Hooked in Tilburg geopend

Borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk, tevens eigenaar van RAK en T-huis in Tilburg, wil met zijn nieuwe restaurant. Restaurant Hooked opende begin oktober in het Tilburgse centrum.

Foto's:  Snellaars/Geels


restaurant hooked

Restaurant Hooked: art-deco-uitstraling

“Als je bij Hooked gaat eten dan wil je niet meer weg”, zegt Giel van Schaaijk. Lars Snellaars tekende voor het design. Hij zegt: “De gast krijgt het gevoel alsof hij over een promenade loopt waar hij zien en gezien wordt. Dat gevoel golft dankzij een bar die doorloopt, de met de hand gelegde boulevard-vloer en zitgedeeltes door de hele zaak." Hij vervolgt: "Voorin de zaak zitten de gasten hoog. Het lage achtergedeelte is intiemer met lage zitjes waar je kunt tafelen. Doordat we gebruik hebben gemaakt van rotan schuimpanelen, wat een art-deco-uitstraling versterkt, ontstaat er een goede akoestiek.”


restaurant hooked

De kaart

De gerechtjes op de kaart zijn geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Denk aan gerechten als fruits de mer en hapjes zoals pata negra, huisgemaakte palingkroketjes, krokante feta met uienmarmelade.

Artikel delen