Schilo van Coevorden: 'Conservatorium Brasserie wordt mediterraans restaurant BARBOUNIA'

Schilo van Coevorden

Schilo van Coevorden: 'Conservatorium Brasserie wordt mediterraans restaurant BARBOUNIA'

Het mediterraanse restaurant BARBOUNIA opent in het Conservatorium Hotel in Amsterdam onder leiding van chef Schilo van Coevorden. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. Om het regionale gevoel compleet te maken komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. 

BARBOUNIA brengt de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel

Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied - chefs uit Italië en Griekenland. De Griekse naam BARBOUNIA is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Met BARBOUNIA brengt Van Coevorden de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel.

Van Coevorden: "BARBOUNIA is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken. We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen."

*De tekst gaat verder onder de foto's

4 - BARBOUNIA - Beeldmateriaal 2 - BARBOUNIA - Beeldmateriaal

Interieur en menu

Het interieur van BARBOUNIA is vergelijkbaar met het oorspronkelijke ontwerp, maar heeft mediterraanse decoratie als toevoeging. Het plafond is van glas en het restaurant heeft een aangrenzend terras. Ook is er een podium waar live muzikanten en DJ's dagelijks zullen optreden. 

Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten, beginnend met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met kristalbrood. Als hoofdgerecht staan er pasta's zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen op het menu. Waarbij het merendeel van de vis- en vleesgerechten een bereiding op de houtskoolgrill krijgt. De signature dish van Van Coevorden is de gefrituurde Barbounia. Als dessert staat de huisgemaakte gelati op het menu.

*De tekst gaat verder onder de foto

8 - BARBOUNIA - Beeldmateriaal

De wijnkaart

De wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit het mediterrane gebied, met nadruk op Italiaanse wijnen. De meesten hiervan zijn afkomstig uit Sicilië en Sardinië. Daarnaast staan er wijnen op de kaart uit de Franse Rivièra, waaronder wijngaarden in de Provence, evenals enkele prachtige Spaanse wijnen. Van Coevorden: "We streven ernaar de prijzen betaalbaarder en toegankelijker te maken. De diversiteit van ons menu biedt meerdere opties. Sommigen kiezen voor een informele ervaring met heerlijke drankjes en dips, anderen geven de voorkeur aan een complete culinaire belevenis."

Over Schilo van Coevorden

Van Coevorden is geboren om de hoek van het Conservatorium hotel. Na zijn opleiding in Rotterdam reisde hij door Europa en Azië, waar hij leidinggevende functies op zich nam en restaurants opende zoals Focaccia en Sphinx in Dubai.

In maart 2011 werd hij benoemd tot Executive Chef van het Conservatorium Hotel in zijn geboortestad Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zijn eigen stijl, bestaande uit klassieke en vaak eenvoudige bereidingen als eerbetoon aan de puurheid van verse lokale en seizoensgebonden ingrediënten. In september 2014 richtte Van Coevorden Taiko Cuisine & Bar op. Beide populair onder de lokale bevolking en hotelgasten.

De chef combineert zijn liefde voor de Aziatische keuken met lokale en seizoensgebonden producten. Vanwege het succes van zijn Amsterdamse Taiko kreeg hij in 2020 het verzoek ook een Taiko in Dubai te vestigen. Tevens werd hij benoemd tot Executive Chef voor The Set Collection, waartoe het Conservatorium Hotel in Amsterdam, Hotel Café Royal in Londen, Hotel Lutetia in Parijs en Mamilla in Jeruzalem behoren. 

Artikel delen