[Geopend] Meester Keeman in Waalre

[Geopend] Meester Keeman in Waalre

Een voormalige bibliotheek en school in Waalre werd in januari heropend als Meester Keeman, een naam die verwijst naar de oude schooldirecteur. Eigenaren van het grandcafé zijn Sjoerd Bannier, Jan Joost de Jong en Coen Smulders. Mehdi le Mair van King Kongs nam het design voor zijn rekening. Bekijk foto's van het bedrijf (gemaakt door Bart van Vlijmen) onder dit bericht.

Le Mair van King Kongs: “Het is een plek met een verhaal. De oude functies van het gebouw zie je terug in diverse elementen. De stijl is mid century modern. Ook een eyecatcher: de bekleding van de bar, die speciaal werd ontworpen voor deze zaak. Enkele gebruikte voorwerpen zijn verder toegevoegd om meer sfeer en intimiteit toe te voegen.”

Verschillende ruimtes
De horecazaak kan binnen 140 gasten kwijt en buiten 40 en is opgedeeld in verschillende ruimtes. Zo kunnen gasten voorin koffie drinken en borrelen, halverwege lunchen en achter op de verhoogde vloer dineren. Daarnaast is er nog een private dining room. Le Mair: “De bar verbindt alle zones en functies. Deze zones worden bovendien extra benadrukt door onder andere een aantal semi-transparante room dividers.”

Design: King Kongs

Artikel delen