Merel van Laarhoven laat talent schitteren met Bij Merel in Oirschot

Bij merel

Merel van Laarhoven laat talent schitteren met Bij Merel in Oirschot

Merel van Laarhoven (27) opende twee jaar geleden restaurant Bij Merel in Oirschot, met een duidelijke missie: horeca combineren met zorg en inclusiviteit. “Ik haal mijn voldoening vooral uit werken, bezig zijn en mensen kunnen verwennen”, zegt ze. Voor Van Laarhoven geldt: “De combinatie met zorg maakt dat het elke dag anders is. Daar haal ik altijd mijn vitaminen uit.”

Bij Merel is meer dan een lunchroom. Doordeweeks fungeert het als ontmoetingspunt waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek krijgen om te groeien. Zij leren horeca-vaardigheden: bedienen, bestellingen opnemen, samenwerken, gastvrij zijn en taken uitvoeren met visuele ondersteuning, zoals pictoborden en foto’s. “We zorgen dat zij bezig zijn, het leuk hebben op het werk, maar ook zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. We maken veel visueel, met picto-borden en foto’s, zodat iedereen precies weet wat zijn taak is.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Personeel

Lokale producten als hart van de kaart

De gerechten van Bij Merel komen vooral van lokale ondernemers. Het restaurant profileert zich als groen, milieubewust en maatschappelijk verantwoord. “Onze gerechten worden vooral gemaakt met producten van lokale ondernemers. Dit zorgt voor een eerlijke en fijne samenwerking met elkaar.”

Beleving met bijzonder personeel

Daarnaast speelt beleving een grote rol in hoe Merel haar gasten wil verwennen. “Ze vinden het vooral leuk om geserveerd te worden door ons bijzondere personeel en om extra verwend te worden. Door het net wat specialer te maken dan een andere zaak.” In dat kader is Chocomel een opvallend onderdeel van het aanbod. “Met ons speciaal personeel is elke dag een feest en dat willen wij graag doorzetten naar onze gasten. Daarom maken we van elk gerecht of elk drankje een extra feestje. En dat doen we zeker met Chocomel.”

*Tekst gaat verder onder de video.

 

chocomel in allerlei varianten

Merel biedt Chocomel in verschillende varianten: warme en ijschocolade, pure, melk- of witte chocolade, met slagroom, met siroop (zoals hazelnoot, vanille, karamel) en diverse toppings (zoals Oreo, karamel, M&M’s). “Met warme chocomel of ijschocolade, witte chocolade en pure chocolade. Met slagroom er bovenop en een extra topping. Denk aan M&M’s, Oreo of karamel. We hebben ook verschillende siropen, zoals hazelnoot, vanille en karamel.”

Het doel van Merel is helder: een warme, gastvrije plek creëren waar gasten niet alleen eten of drinken, maar ook ervaren dat iets met aandacht is gemaakt — iets unieks. Door zorgvuldige begeleiding van medewerkers, inzet op lokale producten en bijzondere verwenmomenten zoals de Chocomel-specials, laat Bij Merel zien dat horeca met hart en maatschappelijke betrokkenheid samen kan gaan.

Menu Bij Merel
Artikel delen