[Restyling] Merlet* in Schoorl

[Restyling] Merlet* in Schoorl

Restaurant Merlet* in het Noord-Hollandse Schoorl, waar Jonathan Zandbergen in de keuken staat, onderging een grote restyling en heropende in maart. Eigenaren Carla en Martin van Bourgonje schakelden John Breed in voor een licht, kleurrijk en sfeervol interieur. Bekijk foto's van Rick Strooper van het nieuwe design onder dit bericht.

Opvallend zijn de kleine ronde tafels zonder linnen, de fluwelen stoelen, het geavanceerde lichtplan en de schouw van verbrand eikenhout. In het oog springen verder de glazen sculpturen, waaronder een lichtobject dat gedurende de avond van kleur en helderheid verandert, en het 3,5 meter brede zandsculptuur van Klaus Bosch, die de open keuken scheidt van het restaurant.

Schouwspel
Bij de start van het diner wordt het omgedraaid waardoor het zand in 3 uur tijd langzaam naar beneden valt. Hierdoor zien gasten aan het begin van de avond alleen de handen van de koks en aan het einde kunnen zij de hele keuken bewonderen. Een soort schouwspel dus.

Gouden blaadjes
Tevens de Gouden Zaal, waar in het weekend ook gasten zitten, kreeg een make-over en is voorzien van duizenden gouden blaadjes op onder andere de wanden, plafonds en kozijnen.  

Artikel delen