Michel Pais, Bram van Es en Bouke de Jong openen hotel en restaurant De Witte Dame in Abcoude

Hotel De Witte Dame
Tags: hotel

Michel Pais, Bram van Es en Bouke de Jong openen hotel en restaurant De Witte Dame in Abcoude

Tussen het historische dorpje Abcoude en de aangrenzende weilanden staat een voormalig treinstation dat is omgetoverd tot De Witte Dame. Dit boutiquehotel met restaurant is volledig verbouwd en opende op 29 maart haar deuren. Eigenaren zijn Michel Pais en Bram van Es, bekend van Strandzuid en Parkzuid in Amsterdam, en Bouke de Jong. Deze laatste gaat het hotel runnen.

De Witte Dame ligt heel landelijk, met aan de ene kant het pittoreske dorpje en aan de andere kant natuurgebieden de Botshol, het Gein en de Vinkeveense Plassen. Het hotel huist in een statig, wit vrijstaand gebouw. Het voormalige treinstation is verbouwd tot een weelderig en warm hotel en restaurant met een groot terras. Het is een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een plek voor een overnachting, lunch, borrel of diner of een geschikte plek voor een evenement of vergadering.

Warm en vintage

Het hotel telt tien luxe kamers in het pand en vier private lodges: ruime studio’s die half onder de grond liggen en uitkijken over de weilanden. De evenementenruimte bevindt zich eveneens op die plek, met uitzicht op het groen, Slot Abcoude en het dorpscentrum. Ideaal voor inspirerende workshops en brainstorms of romantische bruiloften.

Hotel De Witte Dame_2
Alle kamers zijn ruim ingericht. Er is veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en warme kleuren. Zo staan er in iedere kamer andere meubels, hangen er vintage lampen en zorgen planten voor een huiselijke sfeer. Geen kamer is hetzelfde. De badkamers zijn ruim, het merendeel is uitgerust met een dubbele douche en alle kamers hebben een apart toilet en vloerverwarming. Gasten kunnen terecht in deluxekamers (standaard), superiorkamers, suites en lodges, waarvan twee kamers met extra slaapplek.
Hotel De Witte Dame_6 Hotel De Witte Dame_7


Laagdrempelig chic

De huiselijkheid, warmte en natuurlijke materialen zijn ook terug te vinden in de rest van het gebouw. Veel van het hout is afkomstig van oude treinwagons en het restaurant is laagdrempelig chic met een toegankelijke kaart. De gerechten die uit de keuken komen zijn ongecompliceerd en van hoog niveau. Denk aan een goede bouillabaisse, steak tartare, dorade met brandade, venkel en kokkels of huisgemaakte gnocchi met courgette, aubergine, salie en Parmezaanse kaas. Ook de wijnkaart is uitgebreid, met meerdere open wijnen en exclusieve flessen. Maar een portie bitterballen of een punt huisgemaakte taart bestellen op het terras na een lange fietstocht kan ook. Dat terras strekt zich uit van de zijkant tot de gehele voorkant van het gebouw.

Hotel De Witte Dame_5 Hotel De Witte Dame_4
 
Hotel De Witte Dame_3
Artikel delen