Modern buurthuis CanCanteen in Amsterdam gaat flink uitbreiden

CanCanteen Amsterdam Houthaven

Modern buurthuis CanCanteen in Amsterdam gaat flink uitbreiden

Het 'moderne buurthuis' CanCanteen Houthaven Amsterdam gaat uitbreiden. In juni van dit jaar opent een tweede locatie in het Cruquiusgebied in Amsterdam Oost, en in augustus opent er ook een locatie in het Westerpark. CanCanteen is een plek waar mensen samenkomen om te eten, te ontspannen of te werken. Eigenaren Galtjo Beek en Mike Pietersz, die ook Anne&Max in de Houthavens runnen, hopen later dit jaar nog twee locaties in Amsterdam te openen, en ook Utrecht en Rotterdam staan op de planning.

Tekst: Nadine Muijt

Toegankelijk en herkenbaar

CanCanteen Houthaven Amsterdam is een bruisende ontmoetingsplek voor buurtbewoners. De nieuwe locaties van CanCanteen krijgen ook deze functie. Het volledige concept blijft behouden, maar wordt wel aangescherpt en passend gemaakt bij de buurt.

Onderdeel van deze ontmoetingsplaats is het restaurant. Op de kaart staan toegankelijke en herkenbare gerechten, zowel oer-Hollands als internationaal. Denk hierbij aan hamburgers, kipsaté en het vertrouwde 12-uurtje. Ook de drankenkaart is erg divers. Huisgemaakte siropen, een brede selectie aan wijnen en cocktails spelen er een belangrijke rol.

'Het is een bruisende ontmoetingsplek voor buurtbewoners'

Het concept van CanCanteen gaat verder dan alleen een restaurant. In alle locaties vind je een lobby waar bezoekers samenkomen, hun verjaardag vieren of spelletjes spelen. En (co-)working spaces, een yogaruimte en een kleine supermarkt.

CanCanteen Amsterdam Houthaven_8
CanCanteen Houthaven Amsterdam

Programmering

Verbinding maken en mensen samenbrengen staat bij CanCanteen centraal. Programmering is een belangrijk element dat hierbij helpt. Zo worden er bij CanCanteen Houthaven Amsterdam al voorleesmiddagen voor kinderen, zondagbrunches voor jonge gezinnen en DoMiBo’s voor gasten die gewerkt hebben georganiseerd.

Nieuwe locaties in Amsterdam

Bureau …,Staat is verantwoordelijk voor het concept, de branding en het interieur, waarbij de focus ligt op het gebruik van zowel nieuw als vintage meubilair. Beide nieuwe locaties, in het Cruquiusgebied en in het Westerpark, hebben een oppervlakte van circa 500 m2. Zowel binnen als buiten op het terras is er plek voor ongeveer 100 gasten.

De groei van CanCanteen wordt gefinancierd door partners en aandeelhouders. Mocht je ook willen participeren of creatieve ideeën hebben, CanCanteen gaat graag met je in gesprek. 

CanCanteen Amsterdam Houthaven_3 CanCanteen Amsterdam Houthaven_4
 
CanCanteen Amsterdam Houthaven_5 CanCanteen Amsterdam Houthaven_6
 
CanCanteen Amsterdam Houthaven_7 CanCanteen Amsterdam Houthaven_2
Artikel delen