Modern Grieks restaurant geopend in Amsterdam: Kaia

Kaia Amsterdam

Modern Grieks restaurant geopend in Amsterdam: Kaia

Amsterdam-Zuid heeft er een nieuw restaurant bij: Kaia. Het eigentijdse Griekse restaurant met bar is te vinden nabij de RAI en geeft een moderne twist aan de gastronomische Griekse keuken. Eigenaar Sotiris Evstratiades haalt hiermee een stukje van de Griekse Cyclades eilanden naar Nederland. Bekijk foto's van Kaia onder dit bericht.

 

Fine dining

De chefs van Kaia, Manos Athanasiou,  Ioanna Pappa en Marios Miliorellis, richten zich op fine dining, maar het restaurant heeft niet de intentie om een Michelinster te behalen. Souvlaki en tzaziki staan er niet op het menu. Op de kaart staan onder andere bietensalade met skordalia (Griekse knoflookdip), een moderne versie van spanakotiropita, Griekse kazen en een dessert van Griekse yoghurt. 

De wijnkaart van Kaia bestaat uit een een mix van wijnen uit verschillende landen. Zo staan er wijnen uit Frankrijk en Italië op de kaart, maar zeker ook Griekse wijnen. 

'In Nederland zijn er bijna geen moderne Grieken, daar wil ik verandering in brengen'

Moderne Grieken

Het interieur van het restaurant heeft veel natuurlijke kleuren. Er is hierbij rekening gehouden met licht en ruimte, zodat het restaurant groots aanvoelt, zonder intimiteit te verliezen. Kaia heeft binnen zitplaatsen voor 75 gasten en beschikt over een ruim terras aan de voorzijde van het pand. Hier is er plaats voor ongeveer 40 personen. Het personeel draagt donkerblauwe pakken en op de achtergrond klinkt deephouse-muziek.

Eigenaar Sotiris Evstratiades zegt: “Griekse restaurants hebben allemaal hetzelfde imago en het hoofdproduct bij de meeste ervan is gyros. In Nederland zijn er bijna geen moderne Grieken, daar wil ik verandering in brengen.” Evstratiades is geboren en getogen in Nederland, maar zijn roots liggen in Griekenland. Hij spreekt vloeiend Grieks. 

Evstratiades is naast Kaia ook eigenaar van Seal Group Amsterdam. Hieronder vallen de winkel Blacktail World en de restaurants Lios en HICK's in Amsterdam.

Kaia Amsterdam Kaia Amsterdam
Kaia Amsterdam Kaia Amsterdam
Kaia Amsterdam Kaia Amsterdam
Kaia Amsterdam Kaia Amsterdam
Kaia Amsterdam Kaia Amsterdam
Artikel delen