[Fotoalbum] Mooie Boules, Amsterdam

[Fotoalbum] Mooie Boules, Amsterdam

In Amsterdam-Oost opende onlangs Mooie Boules. Een plek waar gasten met vrienden, familie en collega's kunnen eten, drinken, dansen en jeu de boulen. De 500 m2 tellende hal heeft 8 banen, een grote bar met Frans dorpsplein en 6 foodconcepten van bekende topchefs als Ron Blaauw en Michiel van der Eerde van BAUT.

Steeds meer jonge mensen ontdekken de jeu de boule en komen regelmatig samen om een fanatiek potje te boulen, aldus de initiatiefnemers. Mooie Boules draagt bij aan deze trend door sinds 2013 jeu de boules-evenementen in het hele land te organiseren. Dit initiatief van vier vrienden begon ooit als een grap, maar groeide met de grote groepen mensen die op hun toernooien afkwamen, al gauw uit tot een serieuze aangelegenheid. De mannen van Mooie Boules landden in 2016 tijdelijk op het Amsterdamse Westergasterrein met hun pop-up bar. Nu zijn ze klaar voor een vaste spot. “Het is altijd onze bedoeling geweest om een plek te creëren waar je even kunt ontsnappen uit je dagelijkse routine. Met de Mooie Boules-hal wordt onze droom werkelijkheid. Het is een uitstekende spot om je de hele dag en avond met je vrienden te vermaken én om nieuwe vrienden te maken”.

Randje haute cuisine
Het blijft niet bij boulen alleen in de hal naast molen de Gooyer in Amsterdam-Oost. De mix van spelen, eten en entertainment verbindt gasten en dat maakt Mooie Boules de perfecte plek om langer te blijven plakken. In de foodhal kun je genieten van zes verschillende menu's met een randje haute cuisine, ontwikkeld door bekende top- en sterrenchefs. Het aanbod is uiteenlopend en varieert van een Indische rijsttafel tot Hawaiiaanse poké bowls. Zin in een drankje? Dat kan aan de bar, in een van de gezellige huiskamerhoekjes of op het typisch Franse dorpsplein. De initiatiefnemers van Mooie Boules openen hun eerste vaste locatie in Amsterdam, maar hebben de ambitie om het concept landelijk uit te rollen met lokale ondernemers. “Zo willen we heel Nederland aan het boulen krijgen!”

Artikel delen