Preview: hotel Moxy Utrecht opent op 2 juni

Preview: hotel Moxy Utrecht opent op 2 juni

De Utrechtse hotspot Rotsoord krijgt er met Moxy Utrecht een bijzondere bestemming voor lokale en (inter)nationale gasten bij. Het ‘jonge en trendy’ hotel, onderdeel van Marriott Hotels, telt 172 kamers en ruim 100 zitplaatsen op het terras aan het water. 2 juni opent het hotel haar deuren. Bekijk de foto’s onder dit artikel voor een impressie.

Tekst: Carolien Dircken

Wat is Moxy Utrecht?

Moxy Utrecht is de derde (franchise)vestiging van het ‘hippe, jonge en upcoming’ concept van Marriot Hotels in Nederland. Het gloednieuwe hotel telt 172 kamers, waarvan 9 geschikt voor families en toegankelijk voor mindervaliden. De kamers hebben mooi uitzicht over de stad. De bar en het grote, zonnige terras aan het water, met 100 zitplaatsen, vormen een nieuwe ontmoetingsplek voor gasten en Utrechters. 24 uur per dag kunnen mensen hier terecht voor een drankje én een gerecht van de kleine kaart (ontbijt, lunch en borrelhappen). Ook is er een kleine vergaderzaal die bezoekers en gasten gratis kunnen gebruiken.

Moxy Utrecht

Waar is het?

Aan de rand van Utrecht, op ‘Rotsoord’, een gebied dat zich de laatste jaren ontwikkeld heeft tot één van de hotspots van Utrecht. Moxy Utrecht ligt daarmee direct naast concertzaal De Helling en verschillende populaire bars en restaurant. “We zoeken veel samenwerkingen op met lokale leveranciers, vertelt general manager Jordy Smit. “Zo schenken we bier van De Leckere en hebben we een ‘vocking lekker plankje’ met de lokale vockingworst op de kaart staan.”

Wie zitten erachter?

Moxy is onderdeel van Marriott-hotels, een concept gericht op ‘millennials’. Hotel Co 51 exploiteert deze franchisevestiging in Utrecht. Het idee achter dit concept is ‘select service’ bieden met premium kwaliteit.

Moxy Utrecht

Interieur Moxy Utrecht

Ook in het interieur spelen lokale elementen een rol. In de lobby is de enorme Rietveld-stoel de eerste eyecatcher bij binnenkomst. “Dat wordt de Instagram-corner”, hoopt Smit. De Rietveldkleuren komen ook weer terug in het graffitikunstwerk bij de fietsverhuur (een verwijzing naar de rood/geel/blauwe truien uit de tour de France) in de lobby. Ook stoelen uit de Pastoe-fabriek, die zich om de hoek bevindt, sieren de lobby, net als een tafel, gemaakt van een oude boom die ooit in de stad stond. In de gang naar de liften en gym hebben gasten ook ‘uitzicht’ op de stad, dankzij een uniek kunstwerk: een grote pentekening van Utrecht op de wand. De kamers zijn stijlvol en basic: donker met Moxy-paarse details. De interieur styling is gedaan door Wieneke van Gemeren.

Wanneer opent het?

De opening is op 2 juni 2021.

Artikel delen