Moxy opent eerste Nlse hotel: Moxy Houthavens

Moxy opent eerste Nlse hotel: Moxy Houthavens

Met de opening van Moxy Houthavens in Amsterdam, zet moederbedrijf Marriott International een nieuw merk in de Nederlandse markt. Het speelse karakter van het hotellabel komt duidelijk naar voren in het design.

Zo zijn de muren gemaakt van zeecontainers en bevinden zich werkende fietspedalen aan de barkrukken. Ook speels: het binnenzwembad met palmbomen en opblaasbare flamingo’s. Verder staat in het hotel - met 120 kamers en de moderne fitnessruimte Athletic Club - verbinden centraal. Dat begint al bij het inchecken. Dit vindt niet plaats bij een receptie, maar aan de bar. Hier worden gasten verwelkomd met de signatuurcocktail Got Moxy. Opvallend is verder de paarse verlichting aan de buitenkant.

Residence Inn by Marriott
In hetzelfde gebouw is overigens nog een nieuw hotel te vinden: Residence Inn by Marriott. Dit richt zich op de extended-staymarkt en maakt gebruik van de faciliteiten van Moxy. Verder opent in Den Haag volgend jaar nog een vestiging van Moxy. Het woord staat trouwens voor lef, ballen, vastberadenheid. Vandaar: got moxy?
Moxy-hotels.Marriott.com
Architectuur: ZZDP Architecten

 

Artikel delen