Museum Arnhem is gerenoveerd en opent Café Pierre

Tags: design

Museum Arnhem is gerenoveerd en opent Café Pierre

Museum Arnhem is het museum voor moderne, hedendaagse en toegepaste kunst. Het is recent gerenoveerd en heeft een aantal nieuwe openbare ruimtes, waaronder Café Pierre. Studio Modijefsky kreeg de eer om de ruimtes te ontwerpen. Onderaan dit bericht zie en lees je hoe het café is vormgegeven.

Het café bevindt zich, samen met de museumwinkel, in de grote open ruimte onder de museumkoepel. In het midden van de koepel hangt een kunstzinnige kroonluchter, gemaakt van lichtgevende gebogen vormen. Daarnaast voegde Studio Modijefsky een omberbruine plint toe die het café en de winkel verbindt.

Verbindende factor

Café Pierre is vernoemd naar de voormalige museumdirecteur Pierre Jansen. Het café past helemaal bij alles waar de museumdirecteur voor stond. “De kwaliteit van het aanbod is hoog en de drempel tot bezoek is laag”, vertelt het museum. Daarnaast is het de verbindende factor tussen de binnen- en buitenruimte, want vanuit het café heb je direct toegang tot het terras en de beeldentuin.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-2
Café Pierre
Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-4 Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-6

Typische Modijefsky-stijl

Het café is ondergedompeld in een typische Modijefsky-stijl. Zo zijn er verschillende materialen en sculpturale elementen gebruikt. Denk aan een groot marmeren blok bij de ingang, twee torens van oud koper en brons en andere marmeren ornamenten. Verder is er veel gebruikgemaakt van donker en licht geolied eiken, linoleum en witte craquelé tegels. Het is een mooie mix van verschillende elementen, materialen en vormen.

Donker en zwaar ontworpen

Achter de bar bevindt zich een lila muur met een hoge zithoek. Aan de muren hangen spiegels die kleuren weerkaatsen. Ze zijn hoger geplaatst, waardoor bezoekers omhoog kijken en de weerspiegeling van de kroonluchter kunnen zien.

Veel elementen ontwierp Studio Modijefsky als donker en zwaar. Hierdoor wordt het licht van de koepel gecompenseerd. Er staan lage houten tafels met banken bekleed in eco-leer, deze contrasteren met het ruwe hout. Daarnaast speelde de ontwerpstudio met kleur. Tegenover de ingang heb je uitzicht op de sculpturale tuin. Hoe dichter de materialen en meubels zich bevinden bij de tuin, hoe groener de kleuren worden.

Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-1
Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-8 Entree-Museum-Arnhem-Café-Pierre-7
Artikel delen