Must go's: deze drie restaurants gaan bijna open

nieuwe restaurants 2023

Must go's: deze drie restaurants gaan bijna open

Zelfs in onzekere tijden weten we één ding zeker: de toevoer van nieuwe restaurants stopt nooit. En dat is maar goed ook, want zo blijft er altijd iets verrassends te kiezen. Deze drie veelbelovende restaurants openen hun deuren in 2023. 

1. Kita in Hendrik Ido Ambacht - eind januari 2023

Eind januari 2023 opent horecamagnaat Bjorn van Dijl restaurant KITA in Hendrik Ido Ambacht. Van Dijl is eigenaar van horecagroep Willaerts Group, waar o.a.  Le Barrage (Alblasserdam) en Urban Streetfood Bar (Papendrecht) onder vallen. KITA is de Japanse vertaling voor 'Noord'. Vanaf het terras van KITA kijkt men namelijk uit over de rivier de Noord. Van Dijl laat zich inspireren door de meest extravagante horeca in Londen en Dubai. In het design van het restaurant komen luxe en comfort samen in een metropolische ambiance. 

Het keukenteam staat onder leiding Barry van Wilgenburg en Rob Werkhoven. Van Wilgenburg werkte hiervoor vijftien jaar voor The Harbour Club als executive chef. Op de menukaart van KITA staan grotendeels internationale gerechten. Met de naam geven wordt al prijsgegeven dat ze ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen.

KITA_restaurant bar KITA_restaurant


KITA in Hendrik Ido Ambacht

2. Soirée in Velp - 14 januari 2023

Velp krijgt een nieuwe hotspot: Soirée. Het restaurant wordt toegankelijk en laagdrempelig, maar het interieur is uitgesproken en ademt flamboyante roaring twenties. Het restaurant komt in een statig gebouw dat vroeger toebehoorde aan de barones van Velp en Rozendaal.

Restaurant Soirée opent op 14 januari 2023 aan de Hoofdstraat in Velp. Eigenaren zijn Tom Pfeijffer en Maxime Oldenboom. Horecaondernemer Herman Hell is tevens investeerder van het restaurant. Pfeijffer studeerde aan de Cas Spijkers Academie en heeft jarenlang ervaring opgedaan bij onder andere Restaurant De Nieuwe Winkel** en Restaurant De Kromme Dissel*. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de keuken van Soirée. Maxime Oldenboom is de maître van Soirée. Op de menukaart van het restaurant komen eigentijdse gerechten, kwalitatieve wijnen en verrukkelijke cocktails. 

 

Soirée_beeld Soirée_cocktail


Restaurant Soirée in Velp

3. Odille in Sint-Oedenrode - 1 maart 2023

"Het leven is mooi, laten we er samen van proeven!", dat is het motto van Casimir Evens en Lotte Bloem. Evens en Bloem runden vijf jaar restaurant Vane en de skybar in het Eindhovense NH Collection hotel. Nu openen ze op 1 maart 2023 in Sint-Oedenrode restaurant Odille, te vinden in het voormalige pand van Muller Mode aan de Markt. De naam Odille, uitgesproken in het Frans, staat voor rijkdom. Volgens chef-kok Evens zit rijkdom voor hen in herinneringen.

Odille wordt een fine-dining restaurant. Evens vertelt: "Het menu wordt bepaald door het aanbod van het seizoen. Het aantal gerechten zal dus ook per seizoen verschillend zijn, en zal nooit worden prijsgegeven. We werken uitsluitend met verse producten en zijn daarom afhankelijk van de dagelijkse markt aanvoer. " Hij kiest voor producten uit het groene hart van de Meierij. "Producten van tuinders, boeren, kwekers, vissers, jagers en affineurs. Natuurlijk kijken we ook over de landsgrenzen heen. Internationale ingrediënten zorgen voor een eigenwijze toets in onze creaties."

Nieuwsbrief_Odille Odille in Sint Oedenrode_gerecht

Odille in Sint-Oedenrode
Artikel delen