Must go's: deze drie restaurants gaan bijna open

Must go - header

Must go's: deze drie restaurants gaan bijna open

Zelfs in onzekere tijden weten we één ding zeker: de toevoer van nieuwe restaurants stopt nooit. En dat is maar goed ook, want zo blijft er altijd iets verrassends te kiezen. Deze drie veelbelovende restaurants mét terras openen hun deuren in 2023. 

Foto (v.l.n.r.): Beso by Simonis, Stadsoase de Witt en Nannes

1. Simonis in Scheveningen - voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023 opent het achtste restaurant van familiebedrijf Simonis in Scheveningen onder de naam Beso by Simonis. Aan het roer staan Naomi en Alain Simonis. De naam, die 'kus van Simonis' in het Spaans betekent, is in lijn met de keuken. In de nieuwe zaak zullen namelijk authentieke Spaanse gerechten geserveerd worden, maar dan in een nieuw jasje. Het nieuwe jasje zal het servicelevel en het internationale karakter van Spaanse restaurants omhoog krikken. Dat mist vaak nog in restaurants die deze keuken voeren, vindt Alain Simonis.

Het pand is gebouwd naast de visafslag. Het restaurant dat een internationale uitstraling krijgt, bevat 160 zitplaatsen binnen en het terras 120. Op de begane grond bevindt zich een grote open keuken waar mensen aan kunnen zitten.

Preview Simonis 3-1 Preview Simonis-1

 

2. Brasserie De Witt in Dordrecht - voorjaar 2023

Bioscoop The Movies in Dordrecht wordt verbouwd tot De Witt. In het tweede kwartaal van 2023 opent het resultaat: een filmtheater met brasserie en terras. Eigenaren Geert ter Steeg en Dennis van Buuren willen van deze locatie een open bestemming voor iedereen maken. Het design is gedaan door Studio Modijefsky. 

Het designbureau analyseerde en herinterpreteerde de geschiedenis van de locatie. Op de locatie waar De Witt zal komen, zat voorheen een klooster, school, laboratorium en bioscoop. Dit is terug te zien in het huidige design. Gewelven, bogen en symbolen die typisch zijn voor het kloosterleven weerspiegelen het klooster. Transparant glas, ramen tussen ruimtes, de herhaling van boeken, schoolbanken en de tegelvloer staan voor de school en het laboratorium. Spotlichten, podia, fluwelen gordijnen en scenografie die in de bioscoopruimten te zien waren, zijn gedemonteerd en opnieuw geïnterpreteerd in een nieuwe sfeer om de essentie van De Witt te bereiken.

De Witt_Dordrecht_2 De Witt_Dordrecht

 

3. Nannes in Hilversum - maart 2023

Café bistro bar NANNES in Hilversum opent binnenkort op de Groest. De panden van Soulkitchen en Café Nul-Vijf en Dertig zijn overgenomen en worden samen één horecazaak. NANNES is vernoemd naar de bekende Hilversumse zwerver die in 2010 op 81-jarige leeftijd overleed. "Het is een ode aan Nannes", laten de ondernemers weten. Een 'bruin café 2.0' met een all day-concept. In het moderne bruine café kun je lunchen, borrelen en dineren. 

Ondernemer is Marco Velthooven. Het café is onderdeel van de Van Velthooven Horecagroep (VVHG). Naast NANNES heeft VVHG nog diverse zaken in het centrum van Hilversum; Meddens, Rex, Fat Joe’s, Café Burger, G Spot en Het Clubhuis. 

Nannes - Hilversum
Artikel delen