Must go's: deze hotels gaan binnenkort open

Nieuwe hotels 2023

Must go's: deze hotels gaan binnenkort open

Steeds meer mensen stappen af van het idee dat je lang op vakantie moet om ècht bij te komen. Want ook – of misschien wel juist – tijdens een nachtje weg in een mooi hotel kun je enorm bijkomen. Er is volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Deze drie veelbelovende hotels openen hun deuren in 2023. 

1. Maritim Hotel in Amsterdam - later in 2023

Later in 2023 opent Maritim Hotel in één van de torens van de Y-Towers, pal naast de A’dam Toren en filmmuseum Eye in Amsterdam-Noord. het hotel is van de Duitse keten Maritim Hotelgesellschaft. Caroline Receveur, voorheen General Manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, wordt General Manager van het hotel.

Het conferentiehotel krijgt 579 kamers verdeeld over 33 verdiepingen. Volgens projectontwikkelaar Union Investment wordt het gebouw daarmee het hoogste van Amsterdam. Daarnaast komt nog een toren met 174 appartementen. “Dit project zit op een toplocatie aan het IJ in de binnenstad van Amsterdam. Verder is het voor ons erg bijzonder om een hotel te ontwikkelen van deze grootte”, vertelt Monika Gerdes van Union Investment.

Maritim Hotel Amsterdam Maritim Hotel Amsterdam_2


Maritim Hotel in Amsterdam

2. Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen - maart 2023

Leisure-concern Libéma opent in maart het Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen, Hilvarenbeek. Het komt naast het bestaande Safari Resort te liggen dat in 2018 opende. Het hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Afrika. In totaal komen er 112 Savanne Rooms en Savanne Suites, verspreid over vijftien appartementencomplexen. Elke kamer heeft een terras of een balkon. 

Stephanie Struis, general manager van Safari Resort Beekse Bergen vertelt: “Uniek is dat elke kamer uitzicht heeft op de savanne waar onder andere giraffes, zebra’s, struisvogels, antilopen en witte neushoorns rondlopen. Gasten zitten op tien meter afstand van de dieren.”

Entree_Safaripark Beekse Bergen_1-1 Entree_Safaripark Beekse Bergen_3


Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen, Hilvarenbeek

3. The Hoxton in Amsterdam - Voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023 opent The Hoxton in Amsterdam een tweede locatie in het Oostelijke Havengebied, een gebied dat sterk in ontwikkeling is. The Hoxton komt in het iconische gebouw van het Lloyd Hotel. Dit gebouw kent een rijke en gelaagde geschiedenis, die tijdens het ontwerpproces in ere wordt gehouden en tot uiting zal komen in onder meer monumentale architectonische details, zoals de glas-in-loodramen, houten lambrisering, houten vloeren en tegels geïnspireerd door het Duitse baksteenexpressionisme.

Het hotel krijgt 136 kamers, waaronder een aantal in de categorie Biggy Bunk Up (met stapelbedden), een lichte lobby en restaurant op de begane grond, een groot buitenterras en een vergader- en evenementenruimte, The Apartment. De uitstraling van het hotel wordt stilistisch gedurfd en anders, maar met dezelfde Hoxton-buzz.

The Hoxton_Amsterdam The Hoxton_Amsterdam_2

The Hoxton in Amsterdam
Artikel delen