[GEOPEND] NENI in Amsterdam

[GEOPEND] NENI in Amsterdam

Deze maand opent NENI de deuren in de oude Citroën-garage in Amsterdam-Zuid. Het is de twaalfde vestiging van NENI en de eerste in Nederland. Het wordt een restaurant met plek voor 250 gasten, een Deli met eigen bakkerij en een bar genaamd 'The Lemonman'. Bekijk onder dit bericht een impressie van het interieur en de gerechten. Concrete is verantwoordelijk voor het design.

Kookboekenschrijver Haya Molcho opent deze maand de twaalfde vestiging van NENI. De naam komt van de voorletters van haar 4 zonen, Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan, met wie ze de zaken runt. De basis van haar keuken ligt in de Oost-Mediterrane keuken, bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. Chef is chef Boaz Peled en general manager Robin Smedicus .

Het restaurant
De eyecatcher van het restaurant is de centraal gelegen open keuken, te ervaren vanaf de vele omringende tafels. In het zicht van de gasten bereiden de chefs een rijke variatie aan mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen.

NENI Deli
De NENI Deli is een all-day food destination, met gerechten bereid met dezelfde filosofie en passie als in het restaurant. To stay or to go. Overdag serveert de Deli focaccia’s, zuurdesembroden en zoetigheden uit eigen bakkerij. Maar ook shakshuka’s, salades, versgeperste sappen en warme dranken. In de avond serveert de Deli Oost-Mediterrane mezze en pizze.

The Lemonman
The Lemonman is een eerbetoon aan Citroën, vernoemd naar de overgrootvader van de oprichter. De geboren en getogen Amsterdammer, die fruithandelaar van beroep was, kreeg in de Amsterdamse volksmond de naam "de Limoenman” welke later werd aangenomen als familienaam. De bar schenkt een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken, zoals shots van de huisgemaakte citroenjenever.

The Yellow Room
The Yellow Room, een kamer compleet gewijd aan de kleur geel, leent zich voor diners, meetings en private parties. De multifunctionele kamer heeft een speels interieur; de banken veranderen in tafels zodra deze worden omgedraaid en de gele kast tovert extra stoelen en zelfs een geheime bar tevoorschijn.

Het design
Het interieur is ontworpen door Concrete. De rauwe industriële karakteristieken van de monumentale garage gecombineerd met warme Oost-Mediterrane elementen vormen een moderne, warme sfeer. Door de vijgenbomen, hangende lantarens en louvreluiken krijgen gasten een outdoor dining gevoel in het restaurant. NENI’s opvallendste designelementen zijn het open keukenhuis van glas en metaal; de gele Deli keuken die geïnspireerd is op een Citroën HY busje en de 25 meter lange bank in The Lemonman bar.

Artikel delen