Net open in de Rotterdamse Oude Haven: Matelief

Interieur Matelief

Net open in de Rotterdamse Oude Haven: Matelief

In de pittoreske Rotterdamse Oude Haven opent het nieuwe restaurant Matelief haar deuren. De zaak is direct gelegen aan het water met een zonnig terras dat uitzicht over de schepen, het Witte Huis én de Willemsbrug biedt. Op deze iconische locatie komen bekende zeevaarders uit de geschiedenis weer tot leven. Bekijk onderaan dit bericht de foto's.

Op de muren van de Rotterdamse nieuwe zaak prijken opvallende kunstwerken van zeehelden van de hand van kunstenaar Barre Verkerke. De kunst op de muren is niet de enige connectie met de zeevaartgeschiedenis van Rotterdam. Het restaurant is namelijk gesitueerd in het voormalige Maritime Pub. Dé plek waar Rotterdamse zeelui aan de bar hun borrel dronken. Woordvoerder Pablo Cortes Garcia vertelt vol enthousiasme over de nieuwe zaak: “Na een intensieve verbouwing, kunnen we nu met trots onze gasten ontvangen. We hebben met het team keihard gewerkt om een mooie zaak neer te zetten. Van het interieur tot aan de kaart en het prachtige uitzicht: Matelief is dé locatie om van de Rotterdamse zomer te genieten.”

Een zaak met een verhaal

De naam Matelief doet bij geschiedkenners misschien een belletje rinkelen. Maria Matelief – na haar huwelijk Maria Musch - werd eind 1500 geboren in Rotterdam. Als weduwe van een haringkoopman en met zeven kinderen, wist ze zich staande te houden in de door mannen gedomineerde scheepvaartwereld. “Het karakter van de Rotterdamse scheepsvaart én dat van Maria Matelief komen terug in het restaurant. Het interieur is gedurfd dankzij de felle kleuren en de gewaagde kunst op de muren. De kaart is stoer, met veel borrelhappen, visgerechten en stevige, bijpassende bieren. Tegelijkertijd is er ook een zachte en vrouwelijke kant; die komt terug in het warme lichtplan, de verfijning van de gerechten en door de ronde vormen van de bar en de banken.” Vertelt Pablo over Matelief.

'Het karakter van de Rotterdamse scheepsvaart komt terug in de zaak'

Visgerechten met een uitzicht

Dankzij de uitgebreide borrel -en dinerkaart, valt er voor iedereen wat te kiezen bij Matelief. Het menu bevat kwalitatieve visgerechten, zoals geroosterde heilbot met ratatouille en een hele dorade van de grill. Voor de vleesliefhebber staat er onder andere een malse runderribeye met chimichurri en een parelhoenderfilet met gnocchi op de kaart. Liever geen vis of vlees? Ook dan is er ruime keuze, zoals gegrilde pompoen met gekonfijte uiencrème of shoarma van jackfruit.

Lichtontwerp en installatie voor verlichting: dEP de Sfeerontwerpers

Zonnig terras aan de Oude Haven

Matelief heeft een zonnig terras en ligt direct aan het water. Vanaf deze plek hebben gasten een spectaculair uitzicht over de haven. Het splinternieuwe interieur kenmerkt zich door de warme kleuren, comfortabele zithoeken en het lichte hout van de bar. Dankzij slim weggewerkte en innovatieve ledverlichting, is de algehele uitstraling modern en verwelkomend.

Matelief-Rotterdam-1
Matelief-Rotterdam-5 Matelief-Rotterdam-4
Matelief-Rotterdam-3 Matelief-Rotterdam-2
Artikel delen