Restaurant & Bar Larette in Amsterdam-Oost is geïnspireerd op New York

Restaurant & Bar Larette in Amsterdam-Oost is geïnspireerd op New York

Restaurant & Bar Larette is een nieuwe hotspot in Amsterdam-Oost. Eigenaren en jeugdvrienden Laurence Prins, Rex Enderman en Texas Termaaten haalden hun inspiratie uit Meatpacking District, een wijk in New York. Larette is een all-day concept waar gasten terecht kunnen voor koffie, lunch, diner en borrel. Bekijk onder dit bericht foto's van Larette.

Klein, maar fijn menu

Prins, Enderman en Termaaten hebben samen meerdere pop-up horecaconcepten gedraaid binnen Amsterdam en hebben ook een eigen foodtruck, Boom Chicka Bun Bun. Deze staat op festivals door het hele land. Larette is een restaurant & bar aan de Amsterdamse Veemarkt, een verborgen stukje Amsterdam-Oost. De kaart is klein, maar fijn. Voor zowel de vis-, vlees- als groenteliefhebber is er genoeg keuze.

All-day

Larette is een all-day concept. De ochtend kan gestart worden in de lounge met een krant, een kop koffie en een cinnabun. 's Middags biedt het menu deli-style gerechten aan zoals bagels met huisgerookte zalm of pastrami voor een (zakelijke) lunch. De dinerkaart is, net als New York, een melting pot, van culinaire invloeden. Zo staan er aan Ierse oesters, een steak tartare, spitskool met kimchi beurre blanc en een T-Bone steak op de kaart. 

Enderman is chef de cuisine en deed ervaring op bij verschillende restaurants in Amsterdam. Met Larette komt zijn droom, een eigen restaurant met smaken geïnspireerd op de keukens van zijn vele reisbestemmingen, uit.

'De dinerkaart is, net als New York, een melting pot, van culinaire invloeden'

Manhattan-cocktail bar

Niet alleen de kaart, maar het hele concept van Larette is geïnspireerd op het Meatpacking District. Zo is het interieur gebaseerd op het High Line Park in New York, een kilometers lang park op verhoogde trainrails uit de jaren dertig. De 12,5 meter lange Manhattan-cocktailbar is een eyecatcher in Larette. Hier kan aangeschoven worden voor een koffietje, lunch of diner. Maar er kan ook genoten worden van cocktail klassiekers zoals de Manhattan, New York Sour en non-alcoholische cocktails.

Prins heeft de Manhattan-cocktailbar van Larette onder zijn hoede. Hij ontwikkelde eerder verschillende cocktailkaarten voor succesvolle Amsterdamse horeca. 

Restaurant & Bar Larette
Manhattan-cocktailbar in Restaurant & Bar Larette

SoHo Nights

Elk vrijdagavond organiseert Restaurant & Bar Larette een SoHo Night waarin de huis-dj rond 22:00 uur tot in de vroege ochtend de playlist overneemt. Naast de SoHo Nights worden er ook regelmatig andere events in Larette georganiseerd, zoals eindeloos Lobster rolls & Hotdogs of oesters eten.

Amsterdamse horeca landschap veranderen

Termaaten's expertise ligt op het commerciële en marketing vlak binnen de culinaire wereld. Het is zijn missie om het Amsterdamse horeca landschap te doen veranderen en de beste restaurantformules toegankelijk te krijgen op eigen bodem.

Restaurant & Bar Larette Restaurant & Bar Larette
 
Restaurant & Bar Larette Restaurant & Bar Larette
 
Restaurant & Bar Larette Restaurant & Bar Larette
 
Restaurant & Bar Larette Restaurant & Bar Larette
Artikel delen