HANOS-ISPC Breda vernieuwd: 'Deze vestiging ademt gastronomie en gastvrijheid'

Hanos

HANOS-ISPC Breda vernieuwd: 'Deze vestiging ademt gastronomie en gastvrijheid'

Na een intensieve bouwperiode opent HANOS-ISPC Breda op 16 september 2025 opnieuw haar deuren. Een mijlpaal voor de vestiging én voor de regio, want het vernieuwde pand markeert het begin van een nieuwe fase in culinaire beleving en gastvrijheid. Vestigingsdirecteur Henk Jansen: “Nog meer specialiteiten, wereldse smaken en producten om onze klanten te inspireren.”

 

De oorspronkelijke vestiging van HANOS-ISPC Breda was jarenlang al de culinaire hotspot. “Om aan de wensen en eisen van de huidige horecaondernemer te blijven voldoen, was een flinke moderniseringsslag nodig. Het pand was heel erg gericht op zelfbediening, maar onze uitbreng is inmiddels goed voor 80% van onze omzet”, vertelt Jansen.

“Zowel in het logistieke proces als in beleving en assortiment liepen we tegen grenzen aan. Deze verbouwing was noodzakelijk om toekomstbestendig te blijven. Dat betekende ook investeren in duurzaamheid: zonnepanelen op het dak, energie-efficiënte installaties en een verbeterd binnenklimaat.”

Ondanks de omvangrijke werkzaamheden bleef de vestiging geopend én operationeel. “De uitbreng naar onze klanten in Breda en omgeving draaide geruisloos door. Daar ben ik ongelooflijk trots op.” Voor bezoekers betekende de verbouwing wel tijdelijke aanpassingen, zoals een gewijzigde ingang en beperkte parkeermogelijkheden. “Maar straks komt dat allemaal goed”, verzekert Jansen.

Zien, proeven en beleven

De heropening luidt een nieuwe fase in. Jansen: “Klanten vinden er straks meer oppervlakte en dus meer beleving, maar ook een breder én dieper totaalassortiment. We bouwen een nieuw culinair theater, breiden verschillende afdelingen flink uit en brengen het volledige HANOS- aanbod ook écht naar Breda. Deze vestiging ademt gastronomie en gastvrijheid. Dat kun je zien, proeven en beleven; meer specialiteiten, meer wereldse smaken en meer producten dus waarmee we écht het verschil kunnen maken voor onze klanten.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

culinair theater
Impressie van het nieuwe culinaire theater.

HANOS-ISPC BREDA

  • Ruim 26.000 m2 aan horecabeleving
  • Meer dan 100.000 producten
  • Circa 3.000 m2 versbeleving
  • Ruim 2.500 wereldse wijnen
  • Meer dan 15.000 non-food producten

Bourgondisch en betrokken

De regio Breda ademt gastvrijheid en daar sluit HANOS naadloos op aan. “We bedienen een breed klantenbestand in al haar diversiteit in ondernemerschap. Onze markt is continu in beweging en dat zijn wij ook zeker. Dat zie je terug in ons assortiment met vele innovaties en noviteiten. We luisteren goed naar wat onze klanten willen, zo blijven we relevant en vernieuwend.”

De betrokkenheid van de klanten is groot. “Ze volgen de verbouwing op de voet, vragen ons naar de voortgang en kijken net zo uit naar het moment van heropening als wijzelf.” Die verbondenheid is er ook intern. “Sommige collega’s werken hier al dertig of veertig jaar, hebben elkaar hier leren kennen of hun kinderen zien instromen in het bedrijf. Dat zegt veel over de sfeer en de saamhorigheid binnen HANOS.”

FEESTELIJKE OPENING: DAG VOL ACTIVITEITEN

Tijdens de feestelijke heropening op 16 september staat HANOS-ISPC Breda volledig in het teken van smaak, beleving en inspiratie. Vanaf 07.00 uur bent u welkom en vanaf 09.00 uur start een bruisend programma vol culinaire hoogtepunten. Laat u verrassen door gastchefs die hun signatuurgerechten bereiden in het vernieuwde Relais du Marché en schuif aan bij de Chef’s Tables van de FoodXperience-chefs in onder andere het Culinair Theater.

Op de Food Market zijn meer dan 100 proeverijen van partners en specialisten te ontdekken. Geniet verder van ‘Viva l’aperitivo’ met culinair journalist en tv-chef Sarah Puozzo, inclusief signeersessie van haar nieuwste boek. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur en wordt gehost door Nicolette van Dam. Kortom: een dag vol inspiratie en gastvrijheid in het culinaire hart van West-Brabant. Kom het zelf ervaren!

*Tekst gaat verder onder de foto's in het groene kader.

culinair theater Hanos

HANOS

De horeca is een wereld van aandacht; voor gasten, ingrediënten en vakmanschap. Het is de essentie van jouw vak. HANOS begrijpt dit en levert exclusief voor de horeca een totaalpakket aan diensten, waarmee horecaondernemers zich kunnen onderscheiden.
Artikel delen