Nieuw fine dining restaurant Mont Blanc in Amsterdam open

Nieuw fine dining restaurant Mont Blanc in Amsterdam open

Op 26 oktober opende fine dining restaurant Mont Blanc in de Amsterdamse Pijp de deuren. Eigenaren Thibault Casasole en Dieuwertje Gordijn, tevens ook eigenaren van Bistrot des Alpes aan de Utrechtsestraat, willen hun gasten op culinair hoog niveau kennis laten maken met het gebied dat in hun hart zit: de Franse Alpen. Bekijk de foto's van het interieur en de gerechten van restaurant Mont Blanc onderaan dit bericht.

Fotografie: Rinze Vegelien

Franse ontdekkingsreis

Chefkok Casasole werd geboren in het Franse Albens, dichtbij de Mont Blanc. In het nieuwe restaurant van Casasole en zijn partner staat zijn geboorteregio centraal. Ze willen gasten graag meenemen op een culinaire ontdekkingsreis rondom de Mont Blanc, en gebruiken hiervoor de smaken en sferen uit de regio. Om dit te realiseren stappen ze vaak samen in de auto om inkopen te doen in de Franse Alpen, om zelf de authentieke ingrediënten uit de verfijnde culinaire traditie van de Haute-Savoie te selecteren.

restaurant mont blanc

Van bistrot naar fine dining

Het culinaire koppel is al sinds 7 jaar de drijvende kracht achter Bistrot des Alpes aan de Utrechtsestraat, waar je terecht kunt voor een raclette of kaasfondue. Maar met meerdere sterrenzaken op zijn CV, zoals Ciel Bleu** en Vinkeles* heeft Casasole meer in de vingers. Hij kijkt dan ook enorm uit naar dit nieuwe fine-dining-avontuur waarin hij zijn culinaire creativiteit de vrije loop kan laten en de verfijning van de Alpenkeuken op Michelin-niveau toe kan passen, vertelt hij. “Mijn haute cuisine-ambities zijn nooit weggeweest, maar we merkten dat de gasten van de Bistrot graag komen voor kaasfondue en raclette.” Gordijn vult aan; “Nu we de fine-dining loskoppelen en we hierop kunnen focussen in een nieuw restaurant, kunnen we een nog grotere stap zetten in onze ambitie om mensen op culinair hoog niveau kennis te laten maken met een gebied dat zo in ons hart zit.”

Van de Alpen naar Amsterdam

Casasole en Gordijn vonden elkaar in het Okura Hotel Amsterdam, waarna ze vrij snel naar Frankrijk verhuisden. Het eerste restaurant opende dit horecakoppel in Montmin, een klein bergdorpje met 300 inwoners op 1157 meter hoogte. Toen ze terug verhuisden naar Amsterdam, openden ze Bistrot des Alpes in de Utrechtsedwarsstraat. Een Franse bistrot met een glansrol voor de kazen en de traditionele keuken van de Savoie. En daarnaast is het nu tijd voor Mont Blanc.

Op de hoogte blijven van alle trends in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Artikel delen