Nieuw in Den Haag: Ultramarijn Wonderbar

Nieuw in Den Haag: Ultramarijn Wonderbar

Er is een nieuwe koffie- en cocktailbar van twee verdiepingen in Den Haag. Ultramarijn Wonderbar is te vinden in het nieuwe hotel voco, in het voormalige ABN AMRO-gebouw in het Haagse centrum. Bekijk foto's ervan onder dit bericht.

Foto’s Today's Brew

Ultramarijn Wonderbar

Het interieur is totaal anders dan die van het hotel. Opvallend is de oude kluisdeur van de bank. Die is behouden gebleven en omgetoverd tot dé eyecatcher van de zaak. Het interieur is volgens Inge van Weert, general manager van voco, geïnspireerd op de onderwaterwereld met veel aandacht voor de fantasierijke steampunk-stijl.

Ultramarijn Wonderbar

De cocktailkaart is ingedeeld in de vier windrichtingen noord, oost, zuid en west en de bites zijn geïnspireerd op reizen. Chefs maken veel gebruik van fermenteren en pekelen, zoals zeilers vroeger tijdens hun reizen deden om eten langer houdbaar te maken, en ook pulp, schillen, zaden, pitten en bladeren, producten die vaak worden weggegooid, worden in de bites en cocktails verwerkt. Later zal de bar ook openen voor ontbijt en lunch.

Hotel voco ™

Onlangs openden in Den Haag de deuren van voco ™, een merk van IHG® Hotels & Resorts. Naast de 204 kamers verdeeld over zeven verdiepingen vinden gasten er restaurant Botanica waar lokale ingrediënten worden geserveerd, gastrobar Ultramarijn en de Play Work area. Daar kunnen gasten terecht voor flexibele werkplekken. Ook de woonkamers van de suites kunnen omgetoverd worden tot werkruimte.

Wie het hotel binnenkomt, komt terecht in het open atrium met hierin een levensgrote boom. Opvallend is het 134 meter lang kunstwerk bestaande uit duizenden vlinders. Alle ruimtes in het hotel zijn geïnspireerd op de natuur.

Voco: er zijn insectenhotels

Daarnaast is er een permanent plekje voor vogels en twee insectenhotels die worden geplaatst in de tuin en de verschillende patio’s. In het design, van de personeelskleding tot stationery, komen aanvullend de elementen terug van de drie voco™-mascottes: de vink, de uil en de flamingo.

Artikel delen