Mexicaans restaurant Fiona opent in Amsterdam
Fiona, te vinden in de Amsterdamse Warmoesstraat, is het nieuwe Mexicaanse restaurant van Sven Sallaerts en Jos de Jong (o.a. bekend van restaurant Pesca) en RB Horeca. Het bureau Too Many Agencies verzorgde het design. Bekijk meer foto's van het interieur en de gerechten onder dit bericht.
All day-menukaart
Op de all day-menukaart staan de seizoenen centraal en krijgen vegan gerechten een belangrijke plaats. Sallaerts en De Jong: "Huevos rancheros als ontbijt, chicharon of mariquitas als snack. Tacos, fajitas of tostadas als diner en als dessert Mexican banana, dat kan hier allemaal!"
In de keuken staat Jef van Hout en de menukaart is samengesteld door de beroemde Mexicaanse chef Zahie Tellez. Zij is bekend door haar videoserie op het Mexicaanse foodkanaal El Gourmet en haar eigen YouTube-kanaal. In Mexico-stad opende ze meerdere restaurants.
Authentiek Mexicaans
Sallaerts en De Jong: “De laatste jaren hebben velen geprobeerd in Amsterdam succesvol te zijn met een Mexicaans concept. Op dit moment zijn er in Noord twee zaken die dat geweldig doen. Wij willen de kwalitatieve en authentieke Mexicaanse gerechten nu naar deze kant van de stad halen. Hoge kwaliteit, maar wel in het midden segment qua prijs. ”
Het interieur heeft drie verschillende stijlen, met veel kleur, Aztekische tinten en warme aardse kleuren. Het is een combinatie van het hippe Tulum en het authentieke Mexico City.
Younique Concepts
Het restaurant is gesitueerd onder het hostel THIS. Sallaerts: “Dit is een plek met het comfort van een hotel, maar met de praktische aspecten van een hostel. Fiona, dat RB Horeca als partner heeft, valt onder Younique Concepts, het bedrijf van Sallaerts en De Jong. Daarmee runnen ze ook Pesca, De Tulp en Lolo in Amsterdam.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen