Bijna open: restaurant Badhuis in Utrecht

Bijna open: restaurant Badhuis in Utrecht

Met het Badhuis krijgt Utrecht er een nieuw restaurant met terras bij. De nieuwe zaak is te vinden op de oude plek van restaurant Badhu. Eigenaar is Pieter Jonkers, die vijf jaar mede-eigenaar van restaurant Wilhelminapark in Utrecht was.Het Badhuis is al helemaal ingericht en dus klaar om te openen. Benieuwd? Bekijk foto's ervan onder dit bericht!

Tekst: redactie Entree Magazine
Foto's: Janus van den Eijnden Photography

Badhuis in Utrecht is er klaar voor

badhuis utrechtPieter Jonkers kan niet wachten om straks de eerste gasten te ontvangen, aan het Utrechtse Willem van Noortplein. Zijn gloednieuwe restaurant is helemaal ingericht en klaar om te draaien. "Ja, tuurlijk is het spannend om in coronatijd een horecazaak te beginnen", vertelt hij.Hoe is dit op zijn pad gekomen? "In april, nét na de eerste lockdown, zei ik 'ja' tegen het pand. In augustus kreeg ik de sleutel. Toen zijn we ook begonnen met de verbouwing."

Ideale plek

Hij vervolgt: "Ik zag meteen potentie en kon het niet laten schieten. De locatie, terrasmogelijkheden, de minimale concurrentie in de wijk en het pand waren precies wat ik zocht.” Tot de deuren echt open mogen voor gasten focust hij zich op takeaway. "We krijgen helaas geen overheidssteun omdat we nog geen bestaande onderneming waren, maar gelukkig zijn mensen wel heel enthousiast over onze takeawaygerechten."

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Het pand

badhuis utrechtHet gebouw is in 1927 ontworpen door Petrus Johannes Houtzagers als volksbadhuis. De historie van het pand is nu weer terug te zien in het restaurant, vertelt Jonkers. “De originele gouden letters staan weer op de gevel en de voormalige wachtkamers zijn nu privéruimtes voor kleine gezelschappen." Eyecatcher is de entree, met een grote ronde boog. Het interieur is geïnspireerd op de Amsterdamse School-stijl. "Die stijl wilde ik graag weer laten terugkomen in het interieur.”

Voor de buurt

En de kaart? “Geen ingewikkelde menu’s, maar goede klassieke Franse gerechten. En lekkere borrelhappen, van bitterbal tot oester." Het idee van Jonkers is helder: hij wil van Badhuis een plek voor de buurt maken.
 

Meubilair: Satelliet

Artikel delen