Nieuw Chinees speakeasy-restaurant in R'dam: OX

Nieuw Chinees speakeasy-restaurant in R'dam: OX

Rotterdam heeft er een nieuw Chinees speakeasy-restaurant bij: OX. Het is een project van horecagroep Mess (van Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer) en chef Alexander Wong, gastvrouw Nienke van der Neut en barman Jacopo Di Domenico. Bekijk foto’s van OX onder dit bericht.

Foto's: Adinda De Boer

ox

OX: een andere wereld

Een bezoek aan OX is volgens de initiatiefnemers een opeenvolging van ontdekkingen. “De trip begint buiten, op zoek naar de entree. Een betonnen trap leidt je door de ruige gang in de kelder naar de entree van het restaurant. De ruimte is donker, spannend en vol met intieme hoekjes. Het gevoel van uitgaan in een grote stad. Zolang de avond duurt bevind je jezelf in een andere wereld.”

Internationale allure

OX is een Chinees speakeasy-restaurant met internationale allure. Het restaurant ligt verscholen tussen de horecazaken Biergarten, Annabel en de Hofbogen, op een tijdelijke locatie. De keuken is verfijnd, er is een uitgebreide (natuur)wijnkaart en ook staan er cocktails op de kaart.
OX-power is een Chinees gezegde en de mantra van chef Alexander Wong. Het betekent zoiets als: “Hard werken wordt beloond”. Vanuit die gedachte is OX geboren.

ox

Het menu

Restaurant OX draait om de eigenzinnige kookstijl van Wong, een stijl die hij in de loop van zijn carrière heeft ontwikkeld en verfijnd. De inspiratie voor het menu komt uit alle verre uithoeken van China, waarbij geschiedenis, traditie en kennis op een creatieve manier zijn verwerkt in gerechten.

Cocktails en wijnen

Jacopo Di Domenico (bekend van onder andere de cocktailbar Dr. in Rotterdam) heeft zich voor de cocktailkaart laten inspireren door de Chinese cultuur. “Welke cocktail het best bij de gast past is door de sterren bepaald. Door nauwe samenwerking met het keukenteam voegen de cocktails een nieuwe dimensie toe aan de eetbeleving.”
De wijnkaart bestaat uit een uitgebreide mix van klassiekers en spannende natuurwijnen. Met meer dan 50 wijnen kan je je altijd laten adviseren door het team.

Horecagroep Mess is bekend van de horecazaken Ayla, Biergarten en The Suïcide Club in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

OX-IMGL2452-1 OX-IMGL3005
OX-IMGL2651 OX-IMGL2777-1
OX-IMGL2920-1 OX-IMGL3241-1
OX-IMGL2375-1 OX-IMGL2382-1
OX-IMGL3037 OX-IMGL3284-1
Artikel delen