Beachclubs Nederland: deze 5 nieuwe strandtenten wil je bezoeken

Zoomers in Castricum Manon de Groot

Beachclubs Nederland: deze 5 nieuwe strandtenten wil je bezoeken

Met het mooie weer stromen de stranden (eindelijk) vol. In dit artikel noemen we vijf nieuwe beachclubs in Katwijk, Castricum, Assen, 's Gravenzande en Den Haag. Van trendy beachclub met wereldwijde invloeden tot rustgevende oase met veel natuurlijke tinten. Laat de zomer maar komen met deze beachclubs in Nederland!

Hoofdfoto: Strandpaviljoen Zoomers in Castricum

1. De Watering in Katwijk - juli 2024

In juli 2024 opent strandpaviljoen De Watering van Marcel Dees in Katwijk. Bijzonder aan dit paviljoen is dat hij jaarrond blijft staan en niet ieder seizoen op- en afgebouwd hoeft te worden. 

De voorbereidingen voor de opening in juli zijn al volop aan de gang. Afgelopen maart startte de bouw van het project. Het paviljoen krijgt steeds meer vorm: de keuken is geïnstalleerd, de vloer is gelegd en de meubels zijn uitgezocht bij Satelliet.


2. Beachclub Zand Erover in Assen - mei 2024

Op vrijdag 31 mei opende Beachclub Zand Erover. Het energieneutrale horecaconcept wordt geëxploiteerd door Haan Horeca en biedt in totaal ruim driehonderd plaatsen (tachtig binnen, 240 buiten).  Het paviljoen zal 25-35 jaar op deze plek staan en is, op de betonvloer na, demontabel ontworpen. De grote overstekken zorgen zomers voor verkoeling en voorzien tegelijkertijd in een overdekt terras. Angela Verbaarschot is de manager.

Gasten kunnen onder andere genieten van smoothiebowls, flatbreads en burgers. Aangezien het paviljoen in een natuurgebied huist, zijn er vooraf strikte openingstijden vastgelegd. Doordeweeks is de beachclub geopend tot 22.00 uur en in het weekend tot 23.00 uur. 

3. BOHO beach house in 's-Gravenzande - april 2024

Halverwege april opende Peggy Hartman BOHO beach house in 's-Gravenzande, gelegen tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Het is te vinden in het paviljoen waar voorheen Beachline zat. De nieuwe tent is geopend voor koffie, ontbijt, lunch, borrel en diner. Op de kaart staan gerechten zoals tonijnsteak met sesamolie, dungesneden ribeye met balsamico, en frietjes met Parmezaanse kaas en truffelmayo.

Samenzijn staat centraal bij deze beachclub. Naast restaurant is BOHO beach house ook een evenementenlocatie, voor bijvoorbeeld bruiloften, jubilea en teambuildings. 


4. Strandhuis Maví in Den Haag - maart 2024

28 maart opende Strandhuis Maví haar deuren op het Zuiderstrand, waar voorheen het voormalige Pier 32 huisde. Het ondernemerskoppel Martine en Bram Wooning maken hiermee hun droom waar. Strandhuis Maví verwijst naar de twee dochters van het koppel: Marley en Vesper. De sfeer van het strandhuis is gebaseerd op de ervaringen die Martine en Bram Wooning opdeden tijdens hun vele reizen naar onder andere de Filipijnse eilanden, West-Papoea en Latijns-Amerika.

In de keuken komen verschillende invloeden samen. De chef-kok is Australisch en haar souschef Mexicaans. De menukaart is zo samengesteld dat gasten de gerechten kunnen delen. Op de kaart staat onder andere ‘hotdoctopus’ (een broodje inktvis), viskoekjes met ravigottesaus en oesterzwam met baba ganoush. Maar ook meer gangbare strandgerechten zoals broodjes, friet en pizza’s uit de houtoven.


5. Zoomers in Castricum - maart 2024

Op het strand van Castricum aan Zee huist restaurant en strandpaviljoen Zoomers van Arthur van den Berg en Carina Bijl. Het paviljoen is compleet gerenoveerd en heropende half maart 2024 met een totaal andere uitstraling zowel buiten als binnen. Daarnaast zijn er acht strandhuisjes opgeleverd naast het paviljoen. 

Manon de Groot is verantwoordelijk voor het interieur van strandpaviljoen Zoomers en de strandhuisjes. Rijke natuurlijke materialen en zachte kleuren, voornamelijk van HK Living, vormen de basis van het interieur. Het is luxueus en tijdloos met een eclectisch tintje, waarin het strand, de zee en de duinen terugkomen. Dit interieur sluit naadloos aan op het bijbehorende hotel Zoomers, zowel qua interieur als exterieur.

De keuken van Zoomers is Mediterraans, met moderne touch. Op de kaart staan gerechten als kabeljauwhaas met inktvispasta en schaaldierensaus, of zalmfilet met saffraan risotto. De eigenaren hebben ook nog Hotel Zoomers.

Zoomers Paviljoen Castricum
Zoomers in Castricum
Artikel delen