Nieuwe Holenkwartier horeca opent eind 2024

Nieuwe Holenkwartier horeca opent eind 2024

Vijf totaal verschillende horecavoorzieningen openen eind 2024 hun deuren in Holenkwartier, Hoorn. De horecaconcepten die hier voorzien zijn, zijn circulair en staan in het teken van lokale producten, zo weinig mogelijk verspilling en vervuiling en hergebruik van reststoffen. Vijf verschillende kansen voor startende of ervaren ondernemers in de horeca!

Holenkwartier Hoorn

De voormalige Philipsfabriek aan de Holenweg is in 1962 gebouwd. Voor de bouw van de fabriek had Philips een terrein van ruim vijf hectare gekocht in de toenmalige gemeente Blokker. Dit historische en industriële terrein met daarop de twee voormalige fabriekshallen, biedt een industrieel decor voor een verrassende nieuwe stadswijk: Holenkwartier.

Holenkwartier wordt onder architectuur van Mark Koehler Architects uit Amsterdam door Terra Marique ontwikkeld. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende jaren ’60 fabriekshallen wordt het Holenkwartier een nieuwe stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen.

Horeca, leisure en detailhandel

De voormalige Philips fabriekshallen en het oude Ketelhuis vormen het kloppend ondernemend hart van Holenkwartier, waar 5.000 m² aan commerciële en maatschappelijke functies ontwikkeld worden. Terra Marique wil hier onderscheidende en toekomstbestendige concepten in de hotellerie, horeca, leisure en detailhandel realiseren. Van de beschikbare vierkante meters is 3.900 m² ingevuld met concepten die aansluiten op gestelde conceptkaders. De overige 1.100 m² staan open voor markt- en/of maatschappelijke invullingen, waarbij circulariteit en innovatie centraal staan.

horeca holenkwartier 2024De horeca

Terra Marique wil in Holenkwartier tijdloze en onderscheidende horecavoorzieningen realiseren, die aanvullend zijn op de voorzieningen in het centrum van Hoorn. Tevens dient het een regionale trekpleister te zijn voor het verzorgingsgebied, dat reikt tot zo’n 15 á 20 minuten per e-bike.

De beoogde concepten zijn:

1. All-day

Het all-day concept is voorzien in het zogeheten ketelhuis met een totale oppervlakte van 400 m².

2. Haute frituur

De haute frituur bevindt zich in de voormalige fabriekshallen en heeft een totale oppervlakte van 150 m².

3. Blurring

Voor een blurring concept is 200 m² vrijgemaakt. In dit concept vinden de gasten horeca en detailhandel onder één dak. Een voorbeeld: een koffie zaak en fietsenmaker in één.

4. Stadsbrouwerij met proeflokaal en slijterij

Voor het concept van de stadsbrouwerij, het proeflokaal en de slijterij is in totaal 250 m² gereserveerd. Deze kan eventueel gecombineerd worden met het all-day horecaconcept in het ketelhuis, maar kan ook landen in het fabriekscomplex zelf.

5. Circulair hotel

Het te ontwikkelen hotel heeft een oppervlakte van 1.000 m², waarin 19 kamers en 1 groeps-accommodatie gerealiseerd kunnen worden. Naar verwachting zal het hotel eind 2024 haar deuren kunnen openen. Echter is de werving al gestart, omdat er in de eerste helft van dit jaar gestart wordt met de eerste schetsontwerpen voor de herontwikkeling van het fabriekscomplex. De ambitie is om de ondernemers mee te nemen vanaf dit moment in het traject om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen.

Healthy Lifestyle Center met hotel

Één van de andere commerciële en maatschappelijke functies binnen Holenkwartier is het Healthy Lifestyle Center. Het Healthy Lifestyle Center heeft samen met het hotel, een dragende functie voor de overige functies. In het Healthy Lifestyle Center zijn alle faciliteiten aanwezig om een gezonde geest en gezond lichaam te krijgen en te behouden.

Zo huisvest het onder andere een boutique fitness, een yogaruimte, een diëtist, fysiotherapie en overige functies die zich richten op fysieke en mentale gezondheid van de mens. Een samenwerking of integratie tussen hotel en het Healthy Lifestyle Centre geniet de voorkeur vanwege het aanbod van diverse faciliteiten en de algehele beleving van de hotelgast en/of de bezoeker van het Healthy Lifestyle Center.

Opening faciliteiten 2024

Alle faciliteiten openen naar verwachting eind 2024 hun deuren. Echter is de werving al gestart, omdat er in de eerste helft van dit jaar gestart wordt met de eerste schetsontwerpen voor de herontwikkeling van het fabriekscomplex. De ambitie is om de ondernemers mee te nemen vanaf dit moment in het traject om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen.

Terra Marique heeft First Mate Consultancy & Concepts de opdracht gegeven om de voorbereidingen te treffen voor de werving en selectie van passende ondernemers voor de commerciële ruimtes in Holenkwartier.

Geïnteresseerden kunnen zich op inschrijven, om het volledige informatiedocument te ontvangen.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen