Loetje opent op Amsterdamse Zuidas

Loetje opent op Amsterdamse Zuidas

Vrijdag 23 maart opende Loetje een verbouwd restaurant met terras aan de Zuidas. Op een toplocatie, midden in het zakelijke hart van Amsterdam, wordt vanaf nu de populaire biefstuk gebakken. Er is ook extra uitgepakt voor de borrel op deze locatie, met speciale dranken en een borrelplank.

Loetje Zuidas is het veertiende filiaal van Loetje, wat ooit begonnen als biljartcafé. Het restaurant is onderdeel van het toonaangevende Gershwin Brother-Project van Cor van Zadelhoff. Gelegen op een unieke zichtlocatie, pal aan de gracht van de Boelelaan. En niet alleen het pand is bijzonder, ook binnen is er alles aan gedaan om een mooi interieur te realiseren. Een speciaal ontworpen tegelwand van de Russische kunstenares Karina Eibatova is de blikvanger. Door het gebruik van hout en staal, warme kleuren en de aanwezigheid van planten en groen, voelt het toch als een vertrouwd Loetje-restaurant. "Dat is ook wat Loetje kenmerkt, elk filiaal is anders maar ze hebben wel allemaal het echte Loetje-gevoel", vertelt CEO Mike van den Berg.

Drankenkaart
Op deze locatie pakt Loetje extra uit voor lunch en borrel. Zo is er een speciale drankenkaart ontwikkeld met mooie cocktails, gin-tonics en bijzondere champagnes. Boven het restaurant is een zaal die geboekt kan worden voor vergaderingen en presentaties. 

Over Loetje
Loetje heeft verschillende restaurants, hotels en zalen op diverse plaatsen in het land. De oudste vestiging, Cafe Loetje, bestaat ruim 40 jaar. Geen Loetje is hetzelfde, maar overal serveren ze de lekkerste biefstuk. De malse ossenhaasbiefstuk wordt standaard geserveerd in de eigen jus met wit brood, salade en friet. Lees hier een uitgebreide reportage over Loetje.

Artikel delen