Next gen: Ping Pong Club in Utrecht

Tags: bier

Next gen: Ping Pong Club in Utrecht

In navolging van de Chin Chin Club in Amsterdam waar je karaoke kan doen en arcadespelen zijn en van Mooie Boules in Amsterdam  waar je kan jeu-de-boulen, kan je nu ook ping pongen in Utrecht in de Ping Pong Club. 

Onder het genot van een biertje en een hapje kun je in de ‘Ping Pong club’ aan één van de pingpongtafels tafeltennissen of relaxed achterover hangen met een bordspel. Het gamecafé vestigt zich in Peron E, een loods langs het spoor in de Tweede Daalsebuurt. “Een unieke locatie”, vertelt John van der Pouw Kraan, één van de oprichters van de club. De club moet een plek worden waar mensen kunnen aanwaaien voor een potje pingpong of een bordspel.

3 delen
De club bestaat uit 3 delen. In een ruimte komen pingpongtafels, in de andere ruimte kunnen gasten een bordspel doen, wat kletsen of wat gebruiken van de kleine menukaart en de derde ruimte wordt gevormd door een van de grootste terrassen van Utrecht, pal op het Zuiden. De Ping Pong club is gevestigd in Peron E.. Naast de Ping Pong club biedt Peron E. sinds kort onderdak aan een aantal creatieve ondernemers, is er een grote hal waar activiteiten worden geprogrammeerd en worden op de grote zandvlakte volleybalveldjes, jeu des boules banen en tuinen aangelegd. Peron E. verwijst enerzijds naar het verleden van de Nederlandse Spoorwegen en anderzijds naar Evita Peron, de Argentijnse presidente die dit gebied heeft bezocht om de fabrieken te bezoeken waar treinen voor Argentinië werden geproduceerd.

Tijdelijk bestaan
Peron E is een initiatief van Job Keja van Skonk, die eerder mede-eigenaar was van restaurant Baut aan de Wibautstraat in Amsterdam en de gebroeders Wiersema, bekend van De Stadstuin. “De hal stond jaren leeg dus we zijn er trots op dat we nu met een nieuw concept het voor alle Utrechters openstellen” aldus Job Keja van Skonk. Van der Pouw Kraan en zijn partners Jan Joost Verbij en Thijs van Lier, hebben met zijn drieën eerder escaperoom ‘Gajes in de bajes’ opgericht. Ze kwamen op het idee nadat ze een pingpongclub in Londen bezochten. De mannen van Gajes in de bajes, Skonk en De Stadstuin slaan nu hun handen ineen met de exploitatie van de Ping Pong club. Het interieur van de Ping Pong club is verzorgd door Sandra Planken van Studio Noun. Zij was eerder verantwoordelijk voor aansprekende horecazaken en interieurconcepten in onder andere Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Barcelona. “Door middel van grote kleurgebaren en een knipoog naar Bauhaus is er een statement gemaakt voor deze club” aldus Sandra Planken. Peron E, en dus ook de Ping Pong club, zullen circa 2,5 jaar bestaan, daarna wordt het gebied herontwikkeld.

Meer dan eten
Het concept is helemaal ''next gen''. Horecawatcher Vincent van Dijk: “Terwijl mensen vroeger uit eten gingen voor het eten, kijken de nieuwe generaties bovenal naar het totaalconcept. Naar het interieur en de bediening, maar ook naar de entertainmentfactor. Eten speelt een bijrol. Jongeren zijn best bereid om geld uit te geven in de horeca, maar dan willen ze wel worden vermaakt. Dat kan met een stortregen aan bijzondere gerechtjes of dranken, maar ook door het entertainmentaanbod. Van jeu-de-boulen, karaoke of cultuur (toneel, ballet, muziek) in combinatie met eten, tot het oeroude diner dansant, een netwerkclub of eeuwenoude rituelen en ceremonies.”  

Deze week opent de Ping Pong Club haar deuren voor publiek. Binnenkort volgen meer foto's. 

Artikel delen