Blok’s Restaurant* wordt restaurant MEI

Blok’s Restaurant* wordt restaurant MEI

Dit weekend werd bekend gemaakt dat Blok’s Restaurant*, het enige Michelinsterrenrestaurant van Amersfoort, na 17 jaar de deuren sluit en daarmee zijn ster verliest.

De eigenaren Marco en Ingeborgh Blok van Blok’s Restaurant* hebben besloten de deuren van hun huidige zaak op 29 december te sluiten en in januari 2020 met een nieuw concept verder te gaan onder de naam MEI. Het restaurant heeft sinds 2013 een Michelinster.

Het roer om
Het nieuwe restaurant -dat in hetzelfde pand aan de Krommestraat zal zitten- krijgt een nieuw interieur met veel hout en groentinten, een nieuw concept en een nieuwe naam. Ingeborgh Blok: “Door gebruik te maken van onder andere natuurproducten, biologische producten, wild, vis uit de Noord-Zee en natuurlijke frisdranken in plaats van Coca-Cola, willen we met restaurant MEI dichter bij de natuur staan. Het werken met echt goede, verantwoorde producten, staat voorop. De naam komt voor uit de maand dat wij zeventien jaar geleden Restaurant Blok’s begonnen.”

Michelin
Door de concept- en naamwijziging verliest het restaurant zijn Michelinster. Ingeborgh Blok: “Wij zijn heel dankbaar dat wij in 2013 onze Michelinster kregen. We hebben hier veel profijt van gehad, want het heeft ons een landelijke naam gegeven. Het is nu ook niet zo dat we de ster ‘teruggeven’ of er niet dankbaar voor zijn, maar het is een logisch gevolg van dat we met een heel nieuw concept gaan beginnen. Nu wij onze ster kwijt zijn hopen we toegankelijk te worden voor onze gasten, zodat ze niet alleen bij bijzondere en feestelijke momenten het restaurant bezoeken, maar ook om ‘gewoon’ lekker te komen eten.” Als het gaat om niveau wil het koppel niks veranderen. ”Het niveau gaat niet minder worden, alleen gaan we andere producten gebruiken. Ook bieden wij de gasten geen menu meer aan, maar losse gerechten die zij kunnen delen.”

Artikel delen