De L'Europe A'dam kondigt redesign aan

De L'Europe A'dam kondigt redesign aan

De L’Europe Amsterdam maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk en kondigt de samenwerking aan met talentvol interieur design studio Nicemakers.

De komende tijd zal in het teken staan van zichtbare design veranderingen in het interieur van het vijfsterren luxe hotel: van kamers, suites en privéruimtes tot grote en kleinere aanpassingen voor de restaurants. Tijdens deze veranderingen blijven de deuren van De L’Europe open om haar gasten te verwelkomen in een vertrouwde omgeving en te genieten van echte luxe gastvrijheid.

Volgende fase
De samenwerking met Nicemakers volgt op de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur Edward Leenders afgelopen jaar, alsmede een fris dynamisch team, welke het hotel naar de volgende fase zal brengen. De laatste aanpassingen aan het hotel zijn gemaakt in 2011 onder leiding van de architect Cees Dam. Met een rijke geschiedenis als één van de eerste en trendsettende luxe bestemmingen in Amsterdam eind 1800 start het hotel nu een nieuw hoofdstuk. Het nieuwe design zal een frisse, moderne en elegante uitstraling geven binnen het klassieke karakter van De L’Europe. Een hotel waar de rijke historie van Amsterdam duidelijk zichtbaar is en waar design elementen het decor versterken. ‘We kijken enorm uit om deze weg in te slaan met het hotel. Met het nieuwe design van het hotel blijven we trouw aan onze historie en cultuur met een nieuwe blik op de toekomst’ De L’Europe Amsterdam is een icoon in de stad met alle potentie om verder te groeien tot de plek waar zowel de lokale als internationale gemeenschap zich thuis voelt en kan genieten van het beste dat Amsterdam te bieden heeft’, aldus Edward Leenders.

Juiste allure
Nicemakers is een Amsterdams interieur design studio met projecten in het binnen- en buitenland onder leiding van Joyce Urbanus en Dax Roll. De projecten variëren van (boetiek) hotels tot high-end residenties. Nicemakers heeft naam gemaakt met het creëren van sfeervolle interieurs waarbij luxe materialen, warme kleuren en comfortabele stoffen worden gecombineerd met maatwerk meubilair, eigen ontwerpen en unieke vintage designstukken. Urbanus en Roll: ‘Het is een eer om door dit iconische hotel uit eigen stad gevraagd te worden. Ons doel is om het hotel de juiste allure terug te geven met respect voor de mooie historie die het pand kent. Voor ons als interior designers is dit een droomproject om aan te mogen werken!’. Nicemakers is terug te vinden op Netflix onder het programma ‘Amazing Interiors’ en ook heeft Ivo Niehe een uitgebreid item over de studio gemaakt in de bekende ‘TV Show’. Om het verhaal compleet te maken heeft De L’Europe creative agency …,staat in arm genomen. …,staat ontwikkelde de positionering en huisstijl voor het hotel, en zal samen met Nicemakers onderdeel zijn van het nieuwe hoofdstuk van De L’Europe.

Artikel delen