De Loohoeve* open voor hotelgasten

De Loohoeve* open voor hotelgasten

De Loohoeve* in Schoonloo heropent sterrenrestaurant voor hotelgasten in coronatijden. 

Sterrenzaak De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heropent op 8 mei 2020 de deuren van het restaurant en het hotel. Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer openen 8 hotelkamers, waardoor maximaal 16 culinaire liefhebbers per avond de gelegenheid krijgen om weer op niveau uit eten te gaan in een veilige omgeving. Gasten worden ontvangen volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM en de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe, waarbij de anderhalvemeter-voorschriften rondom de bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen.

Gemis contact 

Volgens de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe mogen hotels geopend zijn ten behoeve van de daar overnachtende hotelgasten en mogen aan die gasten maaltijden in het restaurant worden aangeboden. Jeroen Brouwer: ”Ondanks dat we de afgelopen zes weken al veel mensen mochten verwennen met onze thuismenu’s, missen we de contacten met de gasten in ons restaurant enorm. Nu we een veilige en goed werkbare omgeving hebben gecreëerd voor onze gasten en ons team gaan we vanaf 8 mei 2020 weer open voor gasten die in ons hotel overnachten.”

Maximaal 16 personen in restaurant

“Vanzelfsprekend werken we volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM. We openen acht van de twaalf hotelkamers en bieden in het restaurant plaats aan acht tafels van maximaal twee personen op ruime afstand van elkaar. Uitserveren en afruimen doen we vanaf een uitschuifbare trolley en bestek ligt al op de tafel klaar. Op meerdere plaatsen zijn zuilen geplaatst waar de handen op een veilige manier gedesinfecteerd kunnen worden en toiletbezoek vindt op de eigen hotelkamer plaats. We leveren het ontbijt voor de deur van de hotelkamer af en de gast ontbijt op de hotelkamer. De administratieve check-out en het afscheid vindt ’s avonds bij het verlaten van het restaurant al plaats, zodat er op de dag van vertrek geen contactmomenten meer zijn.”

Culinair arrangement

De kamers zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een culinair arrangement in het restaurant. Het arrangement bestaat uit een zesgangenmenu, mineraalwater, koffie/thee, een overnachting in een hotelkamer, ontbijt en een flesje champagne op de kamer. De prijs bedraagt tussen de € 225,- en € 240,- per persoon, afhankelijk van het kamertype. Vooralsnog worden de arrangementen aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Bij nieuwe ontwikkelingen rondom de bestrijding van het corona-virus en bij versoepeling van de maatregelen kan een en ander aangepast worden. Meer informatie over het arrangement is te vinden op de website van De Loohoeve.

Gasten verwennen onder eigen dak

Marleen Brouwer: “We zijn er helemaal klaar voor om weer gasten te verwennen onder ons eigen dak. En we kunnen de culinaire genieter zo de gelegenheid geven weer op sterrenniveau te eten in de ambiance van ons restaurant. We merken dat gasten daar behoefte aan hebben. Overigens blijven we doorgaan met onze thuismenu’s, die zijn een groot succes. Ook de extra afhaalpunten bij Assen en Groningen zijn in trek, zo kunnen ook gasten van verder weg genieten van onze keuken. We zijn heel dankbaar dat gasten ons de afgelopen tijd hebben gesteund door thuismenu’s te bestellen en we verheugen ons erop om ze nu ook weer hier in De Loohoeve in de watten te mogen leggen.”

Tags: 
Artikel delen