Diego Buik opent eigen zaak in R'dam: Diego's

Diego Buik opent eigen zaak in R'dam: Diego's

Hamburgerchef Diego Buik, die onlangs de duurtste hamburger ter wereld bereidde, opent binnenkort zijn eerste eigen zaak in Rotterdam: Diego's.

“Ik wilde al zo lang mijn eigen zaak en nu ben ik eindelijk die weg ingeslagen om het daadwerkelijk te gaan doen”, vertelt Diego tegen De Buik van Rotterdam. Bij Diego’s zal hij teruggaan naar de basis van de hamburger. Diego: “De laatste jaren hebben we met meerdere restaurants de trend ‘hoe meer ingrediënten, hoe beter’ ingezet. Nu gaan we terug naar de basis: verse broodjes, huisgemaakte sauzen en handgedrukt dry-aged vlees. Natuurlijk alles met goede kwaliteit, maar niet te veel poespas.”

Specials en vega-burgers
Ook komen er specials op het menu. Op de vraag of er ook vegetarische gerechten besteld kunnen worden, antwoordt Diego: “Ik heb veel discussies met mijzelf gevoerd over vega-burgers, maar de focus zal vooral op vlees komen te liggen. Wel zal er een vegetarische- of visburger op de kaart komen te staan.” Ook komt er softserve ijs op de kaard: een grote trend uit Saoedi-Arabië die hier volgens Buik nog niet bekend is. Dit is een soort softijs met verschillende soorten sauzen en toppings. 

Locatie
Diego’s komt in Rotterdam, maar waar precies is nog eventjes geheim. Wel is al bekend dat het ontwerp gedaan zal worden door Smeele, bekend van o.a. Restaurant Fred, Chung en Le Barrage.

Artikel delen