Food Court de Pijp van The Breda Group

Food Court de Pijp van The Breda Group

Deze week starten Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer van The Breda Group met Food Court De Pijp vanuit hun restaurant Maris Piper.

De locatie Maris Piper van The Breda Group biedt zowel take away als delivery voor verschillende foodconcepten. Zo verplaatsen de horecaondernemers tijdelijk Píta uit de Foodhallen naar deze locatie en beginnen Van Iwaarden, Van Noortwijk en De Beer hier de nieuwe concepten Maris Piper Frituur en The Noodle Shop.

Lekker koken 

Rondom de eerste hectische dagen vol onzekerheid hebben zij in eerste instantie besloten om geen delivery of take away te starten, omdat zij de gezondheid van hun personeel en klanten niet konden garanderen. Van Iwaarden: “Er werd door velen nog te onvoorzichtig omgegaan met de voorzorgsmaatregelen. Daarnaast kwam er elke minuut een ander nieuw bericht vanuit de overheid. Het is een bewuste keuze geweest om eerst onze eigen situatie goed te beoordelen, voordat we zouden starten met een ‘nieuw’ project. Wij hebben nu het gevoel dat iedereen de maatregelen serieus neemt en we willen niet stil blijven staan in deze moeilijke periode. Bovendien hebben we gewoon zin om te doen waar we goed in zijn; lekker koken en creatieve concepten bedenken en uitrollen.”

 

Voor ieder wat wils 

De food court biedt voor ieder wat wils – gewoon een lekker frietje (uit ossenwit) met mayo tot een culinair diner met beef wellington. Bestellingen kunnen geplaatst worden via een online app van Niql.io, waar je zelf de afhaaltijd bepaalt of kiest om de bestelling wilt laten leveren. Maar ook aan de deur ben je aan het goede adres om gerechten af te halen. Het menu van Maris Piper heeft een aantal mooie gangbare voorgerechten, zoals de artisjok van de barbecue, steak tartaar of een portie Joselito ham. De hoofdgerechten zijn om thuis op te warmen – asperges flamande, mals piepkuiken of gebarbecuede bloemkool. Zij bieden hulp bij het bereiden door een bereidingsomschrijving toe te voegen van het hoofdgerecht.

Nieuwe The Noodle Shop

Maris Piper Frituur heeft friet uit ossenwit en een ruime keuze uit sauzen. Het frietje stoofvlees is nu al een favoriet. Verder op de kaart zien we kroketten van Holtkamp en de frikandel. De Chinese Dan Dan Noodles van de The Noodle Shop worden à la minute bereidt bij de foodkraam voor de deur van Maris Piper. Bij Píta kies je uit een pita falafel, katsu chicken of köfteburger. In de eerste dagen na de horecasluiting op 15 maart hebben de ondernemers gekookt met alle overgebleven producten van de zaken, voor het personeel en de buurt.

 

 

Tags: 
Artikel delen