[Geopend] Isaac's Bar in Amsterdam

[Geopend] Isaac's Bar in Amsterdam

Om de winkelende mannen (en hun partners!) te verrassen en te inspireren heeft De Bijenkorf in Amsterdam op de herenafdeling Isaac's Bar geopend. 

Isaac’s Bar is all-day bar, waar je voor, tijdens of na het shoppen terecht kunt voor koffie met de krant, maar ook voor een klein gerechtje, een versgetapt biertje of een cocktail. Een reden om langer in de winkel te blijven en om vaker terug te komen. Een 14 m lange bar maakt Isaac’s Bar een focuspoint binnen de mannenafdeling...De lange bar van duurzaam iepenhout staat inderdaad als een iconisch element in de ruimte. Het is een plek die ontworpen is om herinneringen te maken.

Concept en design
Voor de totale vloer hebben is met zeer getalenteerde jonge binnenhuisarchitecten en architecten uit Amsterdam gewerkt. I29 heeft de modeafdelingen ontworpen. Zij hebben al eerder projecten voor de Bijenkorf gedaan zoals Room on the Roof en het restaurant in Utrecht. Voor de concept space hebben is gewerkt met David Mulder mede oprichter en eigenaar van architecten bureau XML uit Amsterdam. Met beide partijen hebben we een bijzondere ruimte gecreëerd die heel eigen is. De ruimte moest zich qua uitstraling duidelijk onderscheiden van de rest, zodat je echt een andere zone binnenstapt met een eigen beleving. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen het beleid, daarom hebben we zoveel mogelijk gekozen voor lokale en duurzame materialen.

Feiten en cijfers
Isaac’s Bar maakt deel uit van de concept space op de herenafdeling, een ruimte van ca. 350 m2 waar naast wisselend entertainment en pop-up inspiratie ook de speciale cosmetica-afdeling voor mannen te vinden is.
Isaac’s Bar is de hele dag geopend gedurende de winkelopeningstijden.
Op de kaart staan ontbijt, patisserie, kleine gerechtjes en borrelhapjes, warme en koude dranken, diverse wijnen, bieren en bijzondere cocktails. Alles geïnspireerd op de Bijenkorf en de stad Amsterdam.

Proef hier de sfeer:

Artikel delen