[Geopend] SUGO in Utrecht

[Geopend] SUGO in Utrecht

SUGO opent ook in Utrecht: een frisse wind onder de pizza’s. 

Na Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven openen horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen nu ook een SUGO vestiging in hartje centrum Utrecht. Aan de Vredenburg, schuin tegenover Tivoli kan vanaf 8 maart genoten worden van de overheerlijke, gezonde, vierkante pizza’s. Pizza eters opgelet: Eat your pizza heart out tijdens de opening, want dan kun je tussen 17.00 en 18.00 uur gratis pizza komen eten. En eet er zoveel je wilt, want deze pizza is wél gezond. 

Vierkante pizza
Helle en Kruijssen willen de wereld veroveren met hun gezonde vierkante pizza’s heerlijke streetfood uit Rome: de pizza al taglio. Want wereldwijd worden er dagelijks miljoenen ongezonde pizza’s naar binnen gewerkt. Hell: ,,De SUGO pizza is gezond, want hij is hoog in proteïnen en laag in koolhydraten.’’ Kruijssen vult zijn kompaan aan: ,,Ze zijn ontzettend moeilijk om te maken. Het kost ook veel tijd. Het maken van de bodem, die enkel bestaat uit meel, water, een beetje zout en een beetje gist, kost maar liefst 3 dagen tijd.’’ Maar dan heb je ook wat! Een pizza met een heerlijk luchtige en lichte bodem. Herman: ,,Omdat er geen vetten inzitten, scheurt het deeg als je niet uitkijkt. Dat maakt ze zo lastig maken. We moeten onze pizzabakkers hier echt in trainen. Niet iedereen kan dit.’’

Rond is ongezond
En niet alleen dat maakt deze SUGO pizza’s zo bijzonder, maar ook het feit dat ze niet rond, maar vierkant zijn. Hell: ,,Ons credo is, rond is ongezond.’’ Kruijssen vult aan: ,,Gezonde streetfood pizza’s. Kleine vierkante stukjes in plaats van een grote ronde. Het leuke hieraan is, dat je kunt kiezen voor verschillende toppings in plaats van dat je een grote ronde neemt waar hetzelfde op zit.’’ De vierkante pizza’s zijn niet alleen bevorderlijk voor het behouden van een strakke buik, maar ook nog eens beter voor het milieu. Het meel, de vleeswaren en kazen zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië. De koffie, thee, wijnen en sappen zijn biologisch en zo veel mogelijk fair trade, het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled karton.

Proeverij
Met een strakke inrichting is de nieuwe zaak geïnspireerd op het moderne Italië. De retro prints aan de muur zorgen voor een stukje nostalgie, zonder oubollig te worden. Overigens heeft het duo de gevel van het pand aan de Vredenburg waar zij hun intrek nemen weer in ere hersteld, zodat de zaak beter past in het straatbeeld van toen, en van nu. Na onderzoek in het Stadsarchief past de gevel nu bij een rijtje panden die de eer doen aan de grandeur van toen. Het middelpunt van de zaak is de enorme counter waar de gast zijn favoriete smaken kiest. De open keuken geeft letterlijk een kijkje in de keuken waar de vierkante stukken pizza in slechts enkele minuten worden afgebakken. Ideaal als je even een gezonde, maar snelle hap wilt. Omdat de pizza’s in no time klaar zijn, is SUGO ook de plek bij uitstek voor groepen. Kies voor de proeverij en SUGO serveert allerlei verschillende stukken pizza en houdt rekening met dieet wensen. Want zowel de vegan als de vleesliefhebber komt hier aan zijn trekken. Hell: ,,De vegan pizza met groente en zonder kaas, we doen niet aan kaasvervangers, is heel populair op het moment. We geloven heel erg in gezonde voeding en duurzaamheid. Beiden zijn de toekomst. Ik heb twee kids. Ik zeg altijd: je mag zoveel SUGO-pizza eten als je wilt, omdat er geen toegevoegde suikers of vetten in zetten. SUGO is een pizza zonder schuldgevoel.’’

Samenwerking
Hell  en Kruijssen kennen elkaar sinds 2002. Uit de kroeg, want Kruijssen kwam in Rotterdam tegenover Hells eerste horecazaak te wonen: De Hofnar op de Jonker Fransstraat. "We hadden meteen een klik. Ik had net mijn IT bedrijf, Herman zijn eerste horecazaak en we waren twee startende ondernemers,” legt Kruijssen uit. De mannen spraken geregeld over een samenwerking, maar het juiste project kwam nog niet voorbij. Tot de overname van SUGO Pizza zich aandiende: een schot in de roos om hun droom te verwezenlijken. Als ondernemers hadden beide mannen inmiddels een flinke dosis ervaring opgedaan. Kruijssen was inmiddels vanuit de Hotelschool de IT ingerold en was in zijn laatste functie commercieel directeur van een wereldwijd opererend bedrijf. Hell is eigenaar van diverse ondernemingen en had zijn sporen in de horeca verdiend. Zo werd hij in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. Hell: "We konden ons eindelijk vastbijten in een gezamenlijk bedrijf én in de passie voor ons vak. De tijd is rijp voor deze geweldige samenwerking."

Artikel delen