Hans van Wolde opent pop-up restaurant

Hans van Wolde opent pop-up restaurant

In maart 2020 opent Brut172 van Hans van Wolde zijn deuren aan de Reijmerstokkerdorpsstraat in Reijmerstok.

Tekst Britt Selderijk

Om de gasten vast een voorproefje te geven van het nieuwe restaurant Brut172 heeft Hans van Wolde het pop-up restaurant De Brute Tafel in het leven geroepen. Van 6 december 2019 tot 22 februari 2020 zal de oud-eigenaar en patron van Beluga loves you** met zijn team op vrijdag en zaterdag 24 culinaire avonden organiseren.

Servais Tielman
In de zomerperiode dit jaar heeft Servais Tielman, voormalig eigenaar van Cucina del Mondo in Heerlen, Beluga overgenomen. De brigade van Tielman stond een periode samen in de keuken met de brigade van Van Wolde. Een groot deel van de brigade van Van Wolde, waaronder Casper Theunissen, bereidt zich nu voor op het nieuwe avontuur. Wij vroegen Theunissen naar zijn verwachtingen van De Brute Tafel, Brut172 en zijn chef.

De Brute Tafel
De Brute Tafel zal gevestigd zijn in AINSI, het voormalige verpakkingsgebouw Noord van cementfabrikant ENCI aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht. “Ik spreek voor het hele team als ik zeg dat we zin hebben om twee dagen in de week alvast te laten zien wat Hans van plan is bij Brut172. Samen delen, proeven en beleven aan één tafel. De gasten zullen bij De Brute Tafel verrast worden! Een plek aan de tafel kost 165 euro, inclusief aperitief, bites, 7-gangen, wijn en water.”

Brut172
“Hans omschrijft Brut172 als: ‘Brut is een gevoel, Brut is een smaak, Brut is een geluid, Brut is een kleur, Brut is een geur en Brut is een beleving’. Het menu is nog een verrassing, maar ik kan wel zeggen dat we gaan werken met oude kooktechnieken, denk aan fermenteren. Wij verwachten bij Brut172 een gevoel te creëren bij de gasten die zij nog nooit eerder hebben gevoeld. Brut172 wordt meer dan een restaurant; er komen meerdere luxe suites, een wijnbar en een kas waar onder andere workshops gehouden worden en gasten hun aperitief kunnen nuttigen. Hans wil koken op de wijze waarop de gastronomie in Nederland er over 10 jaar uitziet. We zullen uit onze comfortzone moeten stappen om het vervolgens ons eigen te maken. Dat is natuurlijke een enorm mooie uitdaging.”

Chef Hans van Wolde
Theunissen besluit: “Hans weet ons te inspireren met zijn enthousiasme, zijn smaken en combinaties, en de manier waarop hij recepten bedenkt. Bovendien is Hans een hele goede leermeester. Maar niet alleen van Hans kan ik nog veel leren, ook kunnen we als team veel van elkaar opsteken. Ik verwacht mij bij Brut172 te blijven ontwikkelen.”

 

Artikel delen