Heropening: restaurant MARA in Rotterdam

Heropening: restaurant MARA in Rotterdam

Florian van Dillen opent voor tweede keer deuren van restaurant MARA in Rotterdam.

Chef-kok Florian van Dillen heeft op 1 juni 2020 de deuren van zijn restaurant MARA en bar ON THE ROCKX geopend. Beide bedrijven opereren onder de vlag van by FLIPP en zijn gevestigd in het Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 19 op de voormalige locatie van restaurant La Stanza. Van Dillen opende zijn restaurant al eerder op 6 maart, om het 9 dagen later weer te moeten sluiten in verband met de horecalockdown vanwege het corona-virus.

Fikse tegenslagen

De 29-jarige Florian van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en bij andere toprestaurants. Met de opening van restaurant MARA en in april bar ON THE ROCKX gaat zijn droom om een eigen bedrijf te beginnen in vervulling.De start van zijn onderneming ging gepaard met fikse tegenslagen. Nadat het bedrijf al na negen dagen moest sluiten in verband met de corona-crisis, bleek dat recent gestarte bedrijven buiten de corona-steunmaatregelen vielen. Van Dillen: “Om mijn bedrijf te kunnen behouden was ik gedwongen mijn hele team te ontslaan. Ik ben enorm blij en trots dat de meeste medewerkers me trouw zijn gebleven en dat ik per 1 juni weer kon openen met het een groot deel van het oorspronkelijke team.”

Ambachtelijk zonder poespas

In het restaurant kunnen 66 gasten eten, evenals in de 300 vierkante meter grote binnentuin. Er wordt gekookt vanuit een klassieke Franse basis, in een lichte kookstijl. Florian van Dillen: “We maken alles ambachtelijk in eigen keuken met producten van topkwaliteit en de gerechten komen zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kaart is een echte à la carte kaart, ik voer nu tijdelijk een 3-gangenmenu voor € 37,50 nu we tijdens het diner in shifts werken omdat we vanwege de corona-beperkingen maar 30 gasten tegelijkertijd mogen ontvangen.”  Op de huidige kaart staat onder meer gepekelde zalm, dorade, kreeft en vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als carpaccio, steak tartare, côte de boeuf en tournedos Rossini. Vooraf zijn er verschillende soorten oesters en appetizers. Voorgerechten zijn er vanaf 14 euro en hoofdgerechten vanaf 22 euro.

Interieur met floriaal behang

Voor het interieurontwerp tekende Jeroen Smeele van Smeele Projecten uit Rotterdam, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. Het interieur van het restaurant is te omschrijven als fris en elegant met een Nordic-sfeer. De comfortabele stoelen zijn gestoffeerd in verschillende zachte kleuren. De organische elementen in het interieur zoals de planten en het ‘floriale’ behang verwijzen naar de Betuwse achtergrond van de eigenaar, evenals de overkoepelende bedrijfsnaam by FLIPP.

Toegankelijke bar

Bar ON THE ROCKX heeft een andere stijl die internationale allure combineert met klassieke elementen zoals klassieke kroonluchters, een ornamentenplafond en een houten vloer. Florian van Dillen: “De bar is toegankelijk, ik wil er graag een breed publiek ontvangen. Je kan er terecht voor een kop koffie, een glas wijn of een cocktail met een lekker hapje en je kan er na je restaurantbezoek nog een drankje drinken.”

Keuken spectaculair ingevlogen

De nieuwe en op maat gemaakte keuken, met onder meer een houtskooloven, is geleverd door QBTEC en is op spectaculaire wijze ingevlogen. Florian van Dillen: “De keukendelen pasten niet door de voordeur en zijn via een hoge kraan over het dak gegaan en in de binnentuin gezet, waarna ze door de grote openslaande deuren naar binnen konden.”  By FLIPP De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe. By FLIPP bestaat uit Restaurant MARA, bar ON THE ROCKX en een private-dining-ruimte. Restaurant MARA en Bar ON THE ROCKX zijn geopend van donderdag tot en met maandag voor lunch en diner.

 

Artikel delen