Jacob Jan Boerma opent No Rules begin 2020

Jacob Jan Boerma opent No Rules begin 2020

Als alles volgens plan verloopt gaan begin 2020 de deuren open van restaurant No Rules in Amsterdam. Het toegankelijke restaurant is een initiatief van Jacob-Jan Boerma, die gisteren bekendmaakte dat De Leest*** in Vaassen eind dit jaar sluit, en drie bevriende partners.

Boerma: “Wat het concept wordt, laat ik nog even in het midden, maar het wordt in elk geval geen standaardpizzeria. Daarnaast wordt het een concept dat we kunnen uitbreiden. Dat er binnen niet al te lange tijd een tweede locatie komt, weten we al zeker en de kans bestaat dat er nog meer vestigingen openen.” Daarnaast zal Boerma zich nog meer gaan richten op advieswerk, iets wat hij nu ook al doet voor The White Room* in Amsterdam en Voltaire* in Leersum.

Duizend appjes
Gisteren maakte Boerma bekend dat hij en zijn vrouw eind dit jaar de deuren sluiten van hun restaurant De Leest*** in Vaassen. Wat er daarna gebeurde noemt hij ‘bizar’ en ‘heel bijzonder’. “Ik had op een gegeven moment duizend ongelezen appjes, nieuwszenders belden en ik zat bij Beau aan tafel ‘s avonds.”

Hechte groep
Hij vervolgt: “Chefs wereldwijd lieten van zich horen. Het is hartverwarmend om te merken we met alle Michelinchefs zo’n hechte groep vormen. Michelin heeft mij een podium gegeven en daar ben ik ze ongelofelijk dankbaar voor. De gids is toch voor een deel de drijfkracht achter het Nederlandse culinaire imago. Als ik op vakantie ga, kijk ik ook altijd in de gids.”

Onrustig slapen
Heeft hij vannacht een beetje kunnen slapen? “Heel onrustig. De apps bleven maar binnenkomen. Ik ben dan toch te nieuwsgierig om mijn telefoon uit te zetten. Uiteindelijk ben ik ook maar een kleine boerenjongen uit Vaassen.”

Artikel delen