Kopstootbar pop-upterras naast Leidseplein

Kopstootbar pop-upterras naast Leidseplein

Sinds 1 juni 2020 zijn een groot deel van de cafés en terrassen in Amsterdam weer geopend. Ook de Kopstootbar is terug, en wel met een gloednieuw pop-upzomerterras: Kopstootbar aan ’t water. Op steenworp afstand van de bar aan de Marnixstraat.

De naam zegt het al: het nieuwe terras van de Kopstootbar is een terras aan het water. Gedurende de hele zomer te bewonderen en dagelijks geopend vanaf 16:00 uur, en op zaterdag en zondag al vanaf 12:00 uur. De Kopstootbar is in 2016 ook zelf gestart als pop-up jenever concept op de Zeedijk. De bar vormt sindsdien, ook op de nieuwe locatie, de thuisbasis voor het eigen Amsterdamse jenevermerk JAJEM van oprichters Maarten de Vries, Jamie van der Will en Sunny Bakhtiar.

Bootpakketten

Wat begon als slechts een droom, is nu uitgegroeid tot een volwaardige bar in hartje centrum, om de hoek van het Leidseplein. Het pop-up terras ligt vlak naast de entree van het Leidseplein, en tegenover het Leidsebosje. Met aan de noordwestzijde de hotelingang van het iconische Hard Rock Hotel Amsterdam American en daarvoor de Hans Snoekfontein. En op rechts de in 2018 vernieuwde Leidsebrug, de verbindende schakel tussen het centrum en het zuidwesten van de stad. Aan beide kanten van de Leidsebrug en het terras bevinden zich meerdere steigers voor de Amsterdamse canal cruises. Zo werden de Kopstootbar bootpakketten het leven in geroepen. Een voortvloeisel uit de delivery, welke de Kopstootbar nog steeds draait. To go vanuit de bar in de Marnixstraat of pick-up vanaf het aanlegpunt aan ‘t water terras.

Stadsoase

De bar en terrassen staan bekend als de ideale plek voor een avondje uit met vrienden. Deze periode biedt mogelijkheid tot uitbreiding van het assortiment en daarom zijn de mannen van de Kopstootbar terug met veel meer nieuws. Een lunchkaart voor in het weekend, een cocktailkaart met klassiekers, en Italiaanse borrelplanken. Of haal het onderste uit de kan met het kannetjes menu, bestaande uit to share cocktail pitchers. De gasten worden ondergedompeld in een Italiaanse tintje met de nieuwe menukaarten. Zo introduceren ze naast het pop-up terras, ook een nieuwe pizza: De Leidse Square pizza. Een grote vierkante pizza voor vriendengroepen. Met een grande van maar liefst 60 x 40 cm, en de piccolo van 32 x 20 cm. De Kopstootbar heeft een eigen Amsterdamse stadsoase gecreëerd op dit pop-up terras aan het water.

Artikel delen