Nieuw in Den Haag: Staybridge Suites

Tags: hotel

Nieuw in Den Haag: Staybridge Suites

In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Staybridge Suites The Hague – Parliament wordt een extended stay hotelconcept, met 101 zogeheten suites. Het project is momenteel in de bouwfase. Bekijk foto's van het project onder dit bericht.

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht. De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Hier bevindt zich tevens de lobby van het hotel waardoor het atrium als centrale ruimte fungeert. Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel.

​De kamers
Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien heeft de gast in deze ruimtes een prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.

Eerste Staybridge Suites in NL
Het hotel wordt het eerste Staybridge Suites van Nederland. Staybridge Suites is de extendedstay formule van InterContinental Hotels Group, waartoe ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo behoort. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijken kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites.

Artikel delen