Parkheuvel** opent Foodshed in Foodhal R'dam

Parkheuvel** opent Foodshed in Foodhal R'dam

​Erik en Juliën van Loo, de koks van Parkheuvel** in Rotterdam, krijgen een kraam in de nieuwe Rotterdamse Foodhallen: Foodshed. Hier wordt vanaf deze zomer streetfood geserveerd, betaalbaar maar dan met de smaak van twee sterren. Initiatiefnemers van de Foodhallen zijn Tsibo Lin, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung. Zij zijn de mede-grondleggers van de Amsterdamse Foodhallen.

Het idee voor Foodshed dateert al van een aantal jaren geleden toen Erik van Loo tijdens een reis door Australië het concept bedacht. Zodra een van de initiatiefnemers achter de Foodhallen, een goed contact van Van Loo, hem over de plannen voor een Rotterdamse vestiging vertelde, sloot hij direct aan.

Geen bestek
In Foodshed geen bestek of net gedekte tafels, alle fingerfood wordt met de hand gegeten. De stand beschikt over een counter met veertig krukken waaraan je kunt plaatsnemen en bij mooi weer is er het grote terras net bij de kraam waar je in de zon van je straatvoer kunt genieten. Voor een bijpassend glas wijn of champagne kun je bij de buren terecht, naast Foodshed bevinden zich straks namelijk zowel een wijn- als een champagnebar.

De Rotterdamse Foodhallen
De Rotterdamse Foodhallen komen onder het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier. Chong Chu is Rotterdams en voor hem was het een logische stap om uit te breiden naar Rotterdam. "Het begon bij ons na 3,5 jaar te kriebelen. Het loopt heel erg goed in Amsterdam en we willen meer.”

Meerdere standhouders
Naast vader en zoon Van Loo heeft de directie van de Foodhallen nu nog vier standhoudersbekend gemaakt: Ten to three Bakery, die nu al in de Aert van Nesstraat zit; Bar Pulpo van Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh, die allebei bij Herman den Blijker in Las Palmas hebben gewerkt; Roffa Streetfood Bar, bekend uit het Scheepvaartkwartier en Txosta, een pintxos-bar.

Geen concurrentie
Volgens Chung kunnen de Markthal, Fenix Food Factory én de nieuwe Foodhal goed naast elkaar bestaan, omdat ze allemaal een ander segment bedienen. "De Fenix Food Factory is rauw en puur. Wij mikken op een andere manier van eten. De Markthal is véél meer gericht op winkelen. Bij ons staat consumptie ter plaatse centraal. Je komt naar de Foodhallen om te eten. Ik denk eerder dat ze elkaar versterken dan elkaar beconcurreren.” De Foodhallen moeten ergens deze zomer open.

 

Artikel delen