VandeStreek opent proeflokaal

VandeStreek opent proeflokaal

VandeStreek zit niet stil. Na heel wat hoogte punten de afgelopen jaren heeft de brouwerij weer een mijlpaal behaald. Tweeënhalf jaar na de opening, opent de Utrechtse brouwerij nu ook haar eigen proeflokaal.

Met de opening van het proeflokaal zet vandeStreek bier een nieuwe stap in het horeca-aanbod van Overvecht. Met brouwerij De Leckere om de hoek zal het een populaire omgeving worden onder de bierliefhebbers.

Hoogtepunten
De vandeStreek brouwerij was met zijn non-alcoholische IPA (Playground) de eerste brouwerij met een alcoholvrije IPA. Daarnaast ontwikkelden ze afgelopen juli de Fruit Machine, een fruitbier van 0,5% alcohol, gebrouwen met blauwe bessen en framboos. Ook ontwikkelden de brouwers een bockbier (Bock jij of Bock ik?) van 0,5% alcohol. Maar alcoholvrije / arme bieren zijn niet de enige bieren die de brouwerij heeft ontwikkeld. Zo zijn er unieke vaste bieren (zoals Hop Art en Turf ’n Surf), seizoensbieren (zoals Zonnesteek en Blackbock), speciaalbieren (zoals Cotton Pale Ale en Gemberneutraal) en barrel aged bieren (zoals Risky Business Bourbon en Barrel me Alive) ontwikkeld. Sommige in fles en sommige in blik. Ook heeft de brouwerij vorig jaar de Gouden Pint gewonnen, een prijs die gaat naar een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Vers bier
Sander van de Streek, één van de broers die de brouwerij heeft opgericht: “Je kunt vooral vers bier bij ons drinken. Het bier dat wij tappen is pas een uur daarvoor uit de tanks gekomen. De inspiratie hiervoor hebben we opgedaan in Amerika, daar heeft bijna elk craft-brouwerij wel een eigen taproom waar je vers bier van de tafpdrinkt met uitzicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Dat wilden wij in onze eigen brouwerij ook.”

Openingsweekend
Op 11 en 12 oktober wordt de opening van het proeflokaal gevierd. Tijdens dit weekend worden de 16 nieuwe tapkranen in gebruik genomen. Daarna kunnen de liefhebbers op vrijdag van 16:00 tot 23:30 en zaterdag van 13:00 tot 23:30 het proeflokaal bezoeken. Het vandeStreek proeflokaal is te vinden aan de Ontariodreef 43 in Utrecht.

Artikel delen