Veganzaak The Black Cockatoo open in Almere

Veganzaak The Black Cockatoo open in Almere

Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Ook in Almere centrum opent binnenkort een volledig vega(n) lunchcafé: The Black Cockatoo. Voor de realisatie van het café is initiator Kimberley Vonk een crowdfunding campagne gestart.

Ondanks het snel stijgende aantal horecazaken, is er nog geen vega(n) café of restaurant te vinden in Almere centrum, zegt Vonk. "Het wordt tijd dat je in Almere als vegetariër of veganist ook terecht kunt in de horeca. Ik vind dat Almere niet achter mag blijven. Met The Black Cockatoo wil ik een plek bieden voor alle vegetariërs, flexitariërs en veganisten die Nederland telt. Het wordt een duurzame groene plek met op de menukaart overheerlijke voedzame gerechten, gemaakt van kwalitatieve streekproducten.”

Australisch georiënteerd
Voor de inrichting heeft de ondernemer zich laten inspireren door de cafés die ze in Melbourne bezocht. “Tijdens mijn bezoek aan Melbourne werd ik ontzettend geïnspireerd door de vele laneway cafés die je er vindt. De unieke vintage meubels, botanische invloeden, maar ook de kaart van The Black Cockatoo krijgt een Australisch tintje, iets wat je ook nog niet ziet in Almere.”, aldus Vonk.

Crowdfunding
Voor de realisatie heeft de ondernemer een pand op het oog, midden in het centrum van Almere. Om de verbouwing en keukenapparatuur te financieren is de ondernemer een crowdfunding campagne via CrowdAboutNow gestart. In totaal is er voor de realisatie een bedrag van €30.000 nodig, met 29 investeerders is al 11.375 euro opgehaald. Investeren kan nog tot en met 3 juni via www.crowdaboutnow.nl/blackcockatoo.

 

Artikel delen