Café Cliché in Amsterdam-Oost geopend

Café Cliché in Amsterdam-Oost geopend

Op donderdag 16 augustus opende Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie in Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter werkte in verschillende sterrenrestaurants.

"Café Cliché is anders. Hier wordt gekookt zoals de chef dat thuis doet: goed en lekker, maar niet duur of exclusief", vertelt Schutte. Het menu staat vol klassiekers met een twist en typisch Amsterdamse namen. Zo heet de allesbehalve cliché carpaccio een dijenkletser.

Het interieur
Met 120 couverts is Café Cliché geen kleine zaak. Toch doet het door de opzet en het gebruik van tussenmuren, nisjes en zitjes knus, gezellig en vooral huiselijk aan. De basiskleuren zijn donker, met veel hout en leer, een druk behangetje hier en een stoere muurschildering daar. Via de trap naar beneden kom je bij nog een restaurant gedeelte waar ook een speelkamer voor kinderen is, ideaal voor ouders. David Baxter en Berber Vergeest hebben de dagelijkse leiding en zijn ontzettend goed op elkaar in gespeeld. Chef Baxter houdt wel van een praatje, dus de open keuken is voor hem ideaal. Vergeest verzorgt de ontvangst en de correcte, maar altijd persoonlijke bediening. 

Brasseriegerechten
David Baxter heeft enorm naar de opening van zijn zaak toegeleefd: “We zijn natuurlijk al een tijdje bezig met proefkoken, maar dit is het echte werk. Café Cliché is open en dat vind ik geweldig. Op het menu staan brasseriegerechten, de een wat meer klassiek dan de ander. We serveren ribeye met bearnaise en steak tartaar, maar ook groene curry ceviche en ravioli. Bij ons draait het om eten en je thuis voelen. Geen gedoe, gewoon goed. Reserveren hoeft niet, dat doen we alleen voor grote groepen, dus kom lekker langs.”.

Typisch Amsterdams
De namen van de gerechten op de kaart verwijzen naar typisch Amsterdamse woorden: gleuvenglijder (warme hazelnoot chocolade taart), lapswans (gelakte ribbetjes) of Loerijzer (steak tartaar). Het Amsterdams heeft zoveel grappige termen, daar wilde Sidney Schutte en zijn team iets mee doen. En ook hier is er aan de kleintjes gedacht, geen kroket of patat op het menu maar de helft van de porties van volwassenen. 

Vanaf september wordt er in het weekend vanaf 11:30 uur ook lunch geserveerd.

Over Café Cliché
Café Cliché is een initiatief van chef Sidney Schutte die als adviseur en culinair creatief bij de zaak betrokken blijft. Het menu is geïnspireerd op de seizoenen, de stad Amsterdam en staat vol verrukkelijke combinaties. Chef David Baxter zorgt er samen met zijn team voor dat al die heerlijke gerechten de keuken verlaten precies zoals Schutte dat voor ogen had. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. De brasserie is op maandag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 17.00 uur voor borrel en diner, vanaf september wordt er in het weekend vanaf 11.30 uur ook lunch geserveerd. Zie voor meer informatie cafecliche.amsterdam.

Artikel delen