Duurzaam hotel Aloft Utrecht opent in 2020

Duurzaam hotel Aloft Utrecht opent in 2020

In het hart van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht opent in 2020 een nieuw duurzaam hotel: Aloft Utrecht, onderdeel van Being Development. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het nhow AmsterdaM RAI hotel en het circulaire hotel Yotel in Amsterdam.

Het hotel, ontworpen door OZ Architects, wordt volgens de initiatiefnemer het eerste WELL Certified hotel ter wereld. WELL is een certificering die zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn richt. Daarnaast zal het gebouw een LEED-certificaat krijgen. Hiermee krijgt de gemeente Utrecht er een uiterst duurzaam hotel bij. Aloft Utrecht zal in 2020 haar deuren openen, de bouw zal in de zomer van dit jaar aanvangen.

Over Leidsche Rijn
Leidsche Rijn Centrum is het nieuwe stadscentrum van Utrecht, waar in 2025 ruim 100.000 mensen zullen wonen en circa 40.000 mensen zullen werken. Het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum zal in mei 2018 geopend worden.

De exploitatie
Het hotel is langjarig gehuurd door Odyssey Hotel Group, een internationaal actief hotelmanagement bedrijf, dat Aloft Utrecht zal gaan exploiteren. Odyssey Hotel Group heeft hiervoor een franchise overeenkomst met Marriott International, eigenaar van Aloft, gesloten. Aloft Utrecht is de nieuwste toevoeging aan het groeiende hotel portfolio van Being Development, waaronder het nhow Amsterdam RAI hotel, een iconisch hotel met 650 kamers en Yotel Amsterdam, een overwegend circulair hotel met 204 kamers in Amsterdam Noord. Gedurende het ontwikkeltraject van Aloft Utrecht werd Being Development geadviseerd door Colliers International Hotels en DLA Piper.

Artikel delen