[Foto's] Preview: Soho House in Amsterdam

[Foto's] Preview: Soho House in Amsterdam

De kogel is door de kerk: na een jarenlange strijd met omwonenden die bang zijn voor overlast, heeft de Raad van State onlangs besloten dat Soho House aan de Amsterdamse Spuistraat er toch mag komen. Het is nog niet duidelijk wanneer de deuren precies openen, al staat er op de website dat dat deze zomer al is. Bekijk de art impressies onder dit bericht.

In het nog te openen Soho House zullen straks naast 79 hotelkamers een groot zwembad op het dakterras, club, bar, bioscoop, zalen fitness en twee restaurants te vinden zijn. Een deel van het hotel, waaronder het restaurant, zwembad en hotelkamers, is exclusief en alleen toegankelijk voor leden uit de media, film- en creatieve industrie.

70.000 leden
In totaal telt het internationale concept nu 70.000 leden wereldwijd. Daarmee wil Soho House leden toegang bieden tot een interessant internationaal netwerk. Op de begane grond zullen onder andere een spa en een tweede restaurant te vinden zijn. Deze zijn wel toegankelijk voor iedereen. 

Bungehuis
Het Soho House komt in het Bungehuis aan de Spuistraat. Voorheen was hier de faculteteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam te vinden. Soho House werd opgericht in 1995 en telt inmiddels twintig vestigingen over de hele wereld.

Artikel delen